Велинград - online - Одобриха типов външен вид за павилионите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Одобриха типов външен вид за павилионите
Публикувано 2008-04-02 08:37:51 от темпо

В момента във Велинград общината е отредила 205 петна за временни преместваеми търговски обекти - павилиони. Общинският съвет прие схемата за тяхното разполагане, която изцяло повтаря същестуващото положение. Прието бе и предложението на Общинска администрация, представено от главния архитект Тодор Енев, за модифициран типов външен вид на павилионите. Предложен бе само един вариант, което не срещна одобрението на съветниците, защото те искаха да имат по-голям избор. Главният архитект ги убеди, че предлаганият вариант е съобразен с разностранната дейност, която се извършва в павилионите и с многобройните изсквания на различните контролни органи. Изпълнихме поетия ангажимент до 31 март да представим нова визия за павилионите, каза зам.-кметът Валентина Цветанова. Тя също подчерта, че предлаганият типов павилион отговаря на условията да не е много скъп и има рекламна площ, която би могла да носи приходи в общината.
Първата реакция на съветниците бе да не приемат единственото предложение. Екатерина Каферинова предложи отлагане с 10 дни и провеждане на извънредна сесия само по темата за павилионите и новата визия на Пазара. Борис Костов не хареса вида “шатра”, според него поне за определени места е нужно отделно проектиране. Борис Голомехов напомни на съветниците, че трябва да се отчитат интересите на 205 търговци и техните възможности да направят нещо по-грандиозно. Г-жа Цветанова акцентира, че към 31 март изтичат много договори за наем и ако съветниците отложат взимането на решение, то се компрометира летния сезон и подготовката за 60-годишнината на Велинград. Не е най-доброто, но ако сега отложим, няма да правим нищо - това бе мнението на Златко Златанов, което убеди съветниците, че е по-добре да се правят някакви стъпки, отколкото пак да се отлага проблема.
След като Общинският съвет взе решението, общината ще обави неприсъствени конкурси за разполагане на павилионите, за които изтичат договорите за наем. Новите наематели ще вземат петната за 5 години и ще трябва да монтират върху тях павилион с одобрения модифициран типов външен вид. Подробната техническа документация за павилиона (план, разрез, фасада) ще бъде неизменна част от конкурсната документация.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай