Велинград - online - Едни садят и чистят, други сечат и замърсяват 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Едни садят и чистят, други сечат и замърсяват
Публикувано 2008-04-02 08:50:00 от темпо

През изминалата седмица до парк Вельова баня, на мястото на бившия къмпинг и настояща младежка площадка, бяха засадени над 50 дръвчета.
Старт на велинградското участие в националната кампания “Да засадим дръвче” в понеделник дадоха кметът Иван Лебанов и заместниците му Валентина Цветанова, Ангел Даскалов, Георги Янчев и Исмет Бабучи, председателят на Общинския съвет Борис Голомехов и зам.-председателката Екатерина Каферинова. Г-н Лебанов засади смърч като символ на дълголетие и с пожеланието за добър дърводобив след 20 години. Дърветата бяха предоставени от разсадника на общинската фирма “Стройком”, чийто служители също подпомогнаха засаждането. В петък щафетата продължиха служители от Общинска администрация и ученици от Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев”. Те засадиха 40 дръвчета от различни видове и почистиха основно района.

Но докато едни садиха и чистиха, други продължиха да сечат и да изхвърлят боклуци. На стотина метра от новозасадените дръвчета и почистената площадка, гледката е в пълен контраст: повалени многогодишни дървета, подготвени да бъдат отнесени в незнайна посока и грозна купчина изхвърлени юргани, дюшеци, дрехи... Хората негодуват и заради отрязаните дървета по ската от шосето за Юндола, където се изгражда подпорна стена, но корените на дърветата също укрепваха сипея.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води