Велинград - online - Конкурс за управител на болницата:Голяма битка кой да е председател на комисията 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Конкурс за управител на болницата:Голяма битка кой да е председател на комисията
Публикувано 2008-04-02 08:52:21 от темпо

Единодушно и без забавяне съветниците решиха да бъде обявен конкурс за възлагане управлението на общинската болница “МБАЛ-Велинград”. Предложението бе внесено от Тома Пачалов. Кандидатите могат да подават документи до 23 май 2008 г., ако отговарят на конкурсните условия: магистърска степен по медицина или икономика, квалификация по здравен мениджмънт или икономика на здравеопазването, най-малко 5 години трудов стаж като лекар или икономист.
Не така гладко обаче протече дискусията за определяне на комисия, която ще проведе конкурса. Предложението тя да се състои от 8 човека не бе прието, защото може да се стигне до патова ситуация 4 на 4 гласа и съставът бе увеличен на 9 човека. Прие се в комисията от страна на Общинския съвет да влязат лекарите-съветници д-р Ж. Чешмеджиев и д-р М. Джамбазов, юристът Л. Белев, икономистът С. Кичиков. Член на комисията ще бъде и адвокат Иван Груйкин, свои представители ще посочат РЗОК и СЦЗ - Пазарджик. Кметът на общината ще определи единствения (!) представител на Общинска администрация.
За председателския пост заваля порой от предложения. Вносителят Т. Пачалов бе предложил поста да заеме зам.-председател на Общинския съвет, а съпартиецът му В. Бозев предложи това да е самият Т. Пачалов като отговарящ за общинските дружества. Екатерина Каферинова изтъкна, че тя като зам.-председател отговаря за здравеопазването, но е нужен баланс - да не е нито тя, нито Т. Пачалов и предложи комисията да бъде оглавена от зам.-кмета с ресор здравеопазване - Ангел Даскалов. Нейната идея бе подкрепена от д-р Чешмеджиев. Тъй като Общинският съвет е принципал на болницата, то председателят на Общинския съвет да бъде и председател на комисията по избора на управител - това пък бе предложението на Борис Голомехов, който се извини, че предлага сам себе си. Тома Пачалов обаче изтъкна, че председателят на Общинския съвет подписва договора за управление с кандидат, посочен от комисията и затова не трябва той да я оглави.
С 22 гласа “за” и 6 “въздържал се” за председател на комисията бе избран Тома Пачалов.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води