Велинград - online - Не продадоха земя по 3 лв./кв.м. 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Не продадоха земя по 3 лв./кв.м.
Публикувано 2008-04-02 08:56:44 от темпо

На предишна сесия съветниците взеха решение, че ще продадат два общински парцела в местността Попин камък на Любомир Божков, който е собственик на останалите парцели и ще строи върху тях голямо вилно селище. Парцелите са с площ от 0.724 и 0.585 дка и са разположени на ската над ул. “Цар Самуил” под пътя за “Кисловодск”.
На 27 март Общинският съвет трябваше да одобри цената за земята, предложена от лицензиран оценител. Това не стана, тъй като се оказа, че пазарджишката фирма “”Комплексинвест” ООД предлага цена от 3 лева за квадратен метър. Оценителят отчита, че общинският имот граничи с улица “Цар Самуил”, но в същото време е десета категория земеделска земя с неправилна форма, скалист и стръмен.
Ние продаваме или подаряваме, попитаха съветниците. Александър Гагов каза, че ако ще продават по 3 лева, то по-добре да затварят общината. Атанас Дамов настоя за реална пазарна оценка на земята, защото цената от 3 лева за кв.м. е смешна.
Купувачът Любомир Божков припомни, че е подписал споразумителен протокол с кмета. Според този протокол 303 кв.м., които са собственост на г-н Божков и попадат в двора на Дома за деца и юноши, лишени от родителски грижи, ще останат за общината. Въпреки това дарение съветниците изчислиха, че пак остава декар общинска земя по 3 лева и не се съгласиха.
Кметът Иван Лебанов се обърна към г-н Божков с предложение той да направи дарение за Футболен клуб “Чепинец”. В какъв размер ще е обещаното спонсорство ще стане ясно след среща между кмета и купувача. Точката за продажбата на земята засега бе отложена.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България