Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 24.03.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 24.03.08
Публикувано 2008-04-02 09:03:19 от темпо

ЗВАНИЕ Първият кмет на Велинград Тодор Ямаков посмъртно бе удостоен със званието “Почетен гражданин” за своите заслуги по обединяването на трите села в град, избора на името Велинград, построяването на бул. “Съединение”, богатата обществена и читалищна дейност. Председателят на Дружеството за защита на Родопите Георги Пашов благодари на съветниците за решението, което въпреки голямото закъснение поправя една голяма несправедливост.

ТАКСИ Поисканото от общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” увеличение на таксите за ползване на пазарите и спортните съоръжения се отлага. Точката ще се гледа на следващата сесия.

ЩАТ С 10 бройки бе увеличен щатът на Дома за стари хора във Велинград. Средствата за заплати са осигурени от държавата, а щатовете са за санитари, мед. сестри, работници кухня, пазач, огняр, счетоводител и завеждащ личен състав.

СТОЛЕТНИЦА Съветниците решиха общината да отпусне до 300 лева по повод 100-годишнината на Величка Чилева. “Тъй като жената става на 100 години, лично от мен давам 100 лева”, обяви кметът Иван Лебанов.

ТРАНСПОРТ Общината ще заплаща 90% от пътните разходи на пътуващите учители. До своето работно място пътуват с междуселищен транспорт общо 40 директори, учители и възпитатели.

ЧИТАЛИЩЕ Читалище “Методи Драгинов” в Драгиново бе актувано като публична общинска собственост. Досега имотът се водеше държавна собственост.

ВИТА Многопрофилната болница “ВИТА” получи разрешение да закупи чрез конкурс допълнителни 6 кв.м. общинска земя в Плажа, където притежава 30 кв.м. и върху тях е разположена помпената станция на болницата. За да излязат от режим на съсобственост, общината ще обособи терена на “ВИТА” от 36 кв.м. в отделен парцел.

МАГАЗИН Съветниците с 22 гласа “за” приеха молбата на наемателя ЕТ “Палавец-Румен Вецов” за продажба чрез конкурс на едноетажен масивен магазин с площ 34 кв.м. на ул. “Братя Маврикови”. Магазинът бе преобразуван от публична в частна общинска собственост и ще бъде обявен конкурс за неговата продажба.

РАМПА “Райфайзенбанк” получи разрешение да ползва 15 кв.м. общинска земя пред своя офис във Велинград, за да изгради рампа за достъп на хора с увреждания. Месечната наемна цена е 60 лева без ДДС.

СОЦИАЛНИ Общинският съвет удължи от 5 на 10 години срока, през който дирекция “Социално подпомагане” може да ползва безвъзмездно помещение от 59 кв.м. на партерния етаж в сградата на ул. “Винчо Горанов”. През юни 2007 г. помещението бе дадено от общината, за да започне изграждането на фронт-офис за хора с увреждания. Сега от Агенция “Социално подпомагане” поискаха удължаване на срока, за да може ремонтът на помещението да се финансира по програма “Регионално развитие”.

ПАРЦЕЛАРЕН ПЛАН С доклад до Общинския съвет кметът Иван Лебанов предложи да бъде одобрен парцеларен план на “Път III-843 Велинград - Сърница от км 4+000 до км. 14+318.93”. В тези отсечки от пътя е неоходим спешен ремонт.

СЪСОБСТВЕНОСТ По искане на “Амос спорт” ЕАД с управител Албен Бакърджиев съветниците дадоха съгласие за ликвидиране на съсобственост в имота на дружеството с обща площ 2300 кв.м. Общината ще продаде своята част от имота на “Амос спорт” по цени, определени от лицензиран оценител и одобрени от Общинския съвет.

УЗАКОНЯВАНЕ Съветниците гласуваха да започне процедура по узаконяване на ромските квартали Асфалтова база и Анезица. Тъй като само малък брой от къщите в махалите са законни, концепцията на Общинска администрация е да бъдат обособени съсобствени парцели, които отговарят на начина на живот и ползване.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води