Велинград - online - ОТЗВУК: Докога ще рушим, г-н Пашов? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОТЗВУК: Докога ще рушим, г-н Пашов?
Публикувано 2008-04-08 07:42:40 от темпо

С голямо възмущение и огорчение давам отговор на г-н Пашов, който моли час по-скоро да бъде затворена пералня “Власа” в кв. Каменица.
Как може вие, г-н Пашов, кореняк каменчанин, с лека ръка да желаете изместването на пералнята? Това, че искате нейното закриване, е ваше лично мнение, а не на жителите на квартала. Вие живеете до пералнята и не ви е приятно да гледате бедните хора, които идват да се изперат и почистят. Пералня “Власа” е построена от дедите и бащите на квартала. Вие я определяте като загрозяваща сграда. Вашата гледна точка е античовешка и е проява на дискриминация спрямо нашите съграждани ромите. А къде ще се пере това изнемогващо население? Да перат по уличните чешми ли е по-приятна гледка?
Пералнята си е на мястото и не трябва да се търси друг терен. Не трябва да се затваря, както това стана с пералните в кв. Лъджене и кв. Чепино. Ако за вас пералнята е ненужна, то за тези, които я посещават, е жизнено необходима. Ромите са граждани на града и малкото, което ползват - топлата вода, вие искате да ликвидирате.
Пералня “Власа” трябва да бъде спасена. Ако за вас е трън в очите, тя си остава мястото, където хората намират услуга дар от природа с тази уникална лековита вода и затова нямате правото да искате нейната ликвидация. Пералнята е архитектурна старина и вместо вие да се борите за нейното оцеляване, надавате вой за затваряне.
Тя се нуждае от един основен ремонт. Да се облицоват с мрамор коритата и дори да се постави един душ, за да се изкъпят клиентите. Всичко това да се заплаща. Между ромите има добри строители - зидари, мазачи, които могат да се включат в нейното обновяване. Да се направи една малка будка за жената, която ще обслужва клиентите, за да се опазят направените подобрения.
Вярвам в добрите дела на местните бизнесмени, които ще откликнат на този проблем и ще дадат своята лепта за оставането на пералня “Власа” за нуждите на хората.
Донка Кондева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай