Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ:8.04.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ:8.04.08
Публикувано 2008-04-08 07:52:18 от темпо

НАВОДНЕНИЯ Междуведомствената комисия за възстановяване и предотвратяване на щетите от наводненията определи какви суми ще получат общините от област Пазарджик за наводненията през ноември миналата година. Комисията дава 276 566 лева на община Велинград за водосток на р. Абланица, свлачище в Ръджова махала, укрепване на брега на р. Чепинска.
Министерството за борба с бедствията и авариите е одобрило два проекта на община Ракитово на стойност 331 000 и 183 000 лева, предназначени основно за построяване на подпорни стени..
.
КОМПЮТРИ СОУ “Васил Левски” получи 26 супермодерни компютърни конфигурации, един лаптоп и един проектор от Министерството на образованието. Към министерството е било отправено искане за 50 лаптопа, за да има за всеки учител, но решението на ведомството е горепосоченото..
.
ИЗЛОЖБА На 11 април в Историческия музей във Велинград ще бъде открита изложбата “Кръстът”. Нейн автор е ст.н.с. д-р Ангел Гоев от Габрово, който преди години гостува на нашия музей с експозиция самолети и талисмани..
.
ПОЖАР Две стени и част от тавана на необитаема барака до Клепуза изгоряха при пожар. Бараката е собственост на 39-годишен велинградчанин, а причините за огъня се изясняват..
.
КУРБАН Църквата “Успение Богородично” в кв. Лъджене започна да събира дарения за постния курбан, който ще раздаде на 16 април (сряда). Даренията се събират в храма..
.
ПОБЕДА Учениците, които представиха СОУ “Васил Левски” на областния кръг от националното състезание по програмата “Училището - желана територия за ученика”, завоюваха първо място. Ръководител на училищния тим е педагогическият съветник Цветанка Грозева. Те продължават участието си в следващия етап на състезанието в края на април в Пловдив..
.
СТОЛЕТНИЦА На почтената възраст от 103 години почина Росица Юргакиева. Жената, чиято интересна съдба сме разказвали във в. Темпо”, беше най-възрастната велинградчанка..
.
НАКАЗАНИЯ На 30 март полицията е прибрала в ареста за 2 денонощия Д. К., 26 г., който е предизвикал сбиване на обществено място. Едно денонощие в ареста е прекарал и Б. Н., 23 г., който е заловен на управлява БМВ без шофьорска книжка, която му е отнета за други нарушения. Бързо производство се води и срещу 28-годишната Б. П. от Ракитово, чиято Лада-Нива е била с регистрационни табели на друг автомобил. В петък вечерта в дискотека в Ракитово са задържани Я.Н., 41 г. и В.М., 45 г. Те са предизвикали скандал в заведението, а при намесата на полицаите са блъскали униформените служители, като Я.Н. скъсал пагон и нагръден знак. Откарани са в ареста с белезници, води се бързо полицейско производство.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай