Велинград - online - “Звънче” донесе злато и сребро от “Орфеева дарба” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Звънче” донесе злато и сребро от “Орфеева дарба”
Публикувано 2008-04-15 08:25:23 от темпо

От 21 март до 6 април в залите на Военния клуб в София се проведе IV Национален детско-юношески конкурс за музикално и танцово изкуство “Орфеева дарба”. Нашият град бе представен от 5 млади таланти на ДЮМИШ “Звънче” с ръководители Иван и Йорданка Казалиеви.
Представянето на Емил Шулев, Вили Бъсина, Анелия Рачева, Христина Влахова и Радка Узунова в клас “Забавна и популярна музика” бе повече от блестящо, защото нашите петима участници донесоха на школата и Велинград 4 медала - 2 златни и 2 сребърни. Изключително авторитетно жури: директор на конкурса и председател на журито проф.Галина Стоянова, членове доц. Валя Манолова - преподавател в СУ ”Св. Климент Охридски”, композиторът Хайгашот Агасян и певецът Етиен Леви.
Впечатленията на г-жа Йорданка Казалиева: “Изключително високо ниво на конкурса! Много участници от цялата страна, деца с великолепни гласове и подготовка. Много съм доволна от нашето представяне, защото отидохме само с 5 от нашите възпитаници и взехме 4 медала. Емил Шулев спечели два медала: за индивидуално изпълнение в неговата възрастова група, сребърен за Вили Бъсина и за двамата златни медали за дует с изпълнението на песента от филма “Маската на Зоро”. Сребърен медал заслужи и Анелия Рачева с песента на Лили Иванова “Сенки в нощта” в най-многобройната възрастова група. Емил Шулев ще представи комплексно “Звънче” на Гала-концерта на 19 април в кино-театър “Освобождение” с песента, донесла му златен медал “По първи петли”. Телевизия ТВ7 в неделното си предаване “Супер 8” от 8 часа сутринта започва излъчването на нашите записи с участието на най-малката ни инструменталистка Калина Благова. Тук ще каза, че ТВ7 иска, както се излазиха операторите “силно осветление”, за да запишат концерта на децата по време на велинградските Празници на културата. От името на децата и лично от наше име благодарим на кмета Иван Лебанов, на Недялка Стефанова, Веселина Велева-Златева и на г-н Лулев, както и на шофьорите, за оказваното съдействие, подкрепа,търпение и професионализъм.”
Възпитаниците на МШ “Звънче” и тяхната ръководителка получиха и личните поздрави и пожелания ва 80-годишната специалистка по фолклористика проф. Огнянова: ”Дерзайте, госпожо! Децата ви са прекрасни! Прославяйте красивия ви град! Специални поздрави на кмета Лебанов.”
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай