Велинград - online - ОТЗВУК:Извинение, което друг трябваше да поднесе 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОТЗВУК:Извинение, което друг трябваше да поднесе
Публикувано 2008-04-15 08:31:45 от темпо

В предишния си брой в. “Темпо” съобщи, че ансамбъл “Ракита” с ръководител Любомир Миланов към читалище “Будилник” в Ракитово е участвал и е спечелил специалната награда и “Златна лира на Орфей” в раздела за народни танци от националния конкурс “Орфеево изворче” в Стара Загора. Представихме и други успехи на ансамбъла, за които в редакцията дойде лично да разкаже г-н Миланов.
Още в деня на излизането на броя по повод статията “Ансамбъл “Ракита” жъне успех след успех” ни се обади г-н Никола Янев-Чоли, ръководител на няколко самодейни и училищни състави в община Ракитово. Той бе категоричен, че информацията за участието и наградите на “Ракита” от конкурса в Стара Загора не отговаря на истината.
Свързахме се по телефона с г-жа Дочка Къшева, председател на Националния музикално-фолклорен съюз “Орфеево изворче” и организатор на едноименния фестивал. Тя също заяви, че ансамбъл “Ракита” няма нито специална награда, нито “Златна лира на Орфей”. Водена от правилото “Двойният тигел е много по-здрав”, г-жа Къшева си направи труда да провери отново всички протоколи от фестивала. Проверката потвърди, че ансамбъл “Ракита” не е сред наградените. “Настоявам да не се бие по авторитета на националния конкурс “Орфеево изворче” и по авторитета на журито от професионалисти”, каза Дочка Къшева.
Разговаряхме и с г-н Л. Миланов с молба да ни покаже наградите, за които той лично ни бе уведомил. Пред репортер на вестника той обясни, че чака да получи наградите по пощата. Точно обратното ни каза г-жа Къшева като организатор на фестивала: няма такава практика и награди по пощата не се изпращат.
И така: за първи път в 14-годишната история на в. “Темпо” се оказахме подведени с подобна “новина”. Винаги сме се старали да отразяваме успехите на нашите самодейци, да разказваме за труда и изкуството им, за представянето им по сцените у нас и в чужбина. Не е възможно да пътуваме с всеки от многобройните състави по всеки от многобройните фестивали. Затова търсим информация от ръководителите и участниците в съставите. Ние също държим на авторитета на вестника и най-вече на неговата аудитория от читатели. Извиняваме се за публикуването на невярната информация, подадена ни от г-н Миланов. Всъщност това извинение трябваше да поднесе той!
Най-искрено желаем на ансамбъл “Ракита” много истински успехи. И да помнят, че най-важната цел на изкуството, на песента и танца не са наградите, а това колко можеш и удовлетворението, че даваш нещо на публиката.
Темпо Това са наградите на трите групи, водени от Никола Янев, за чиито успехи информирахме в последните два броя. Занапред в. “Темпо” ще въведе практиката “Око да види, ръка да пипне”, за да не ставаме неволен глашатай на несъществуващи успехи.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай