Велинград - online - В Седмицата на гората масово се садиха фиданки 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В Седмицата на гората масово се садиха фиданки
Публикувано 2008-04-15 08:33:08 от темпо

Отличителна черта на тазгодишната Седмица на гората от 7 до 13 април беше мащабната кампания за залесяване. В празничната седмица служителите на ДДС “Алабак” Велинград отчетоха, че са засадили 95 дка нови гори. Заместник-директорът Ибрахим Мандраджи съобщи, че са избрани ерозирали терени основно над Драгиново - там, където пороен дъжд през юли 2005 г. отне човешки живот и нанесе огромни материални щети. До края на 2008 г. се предвижда да бъдат залесени общо 400 дка нови гори, включително върху опожарени територии.
От ДДС “Алабак” са приготвили фиданки и са уточнили местата за тяхното засаждане, което ще бъде извършено под егидата на общината. В рамките на президентската инициатива “Хубава си, моя горо” 30-40 човека от различни неправителствени организации са пожелали да засадят около 2000 фиданки крайпътна растителност в местността “Кемера”. Подобаващо се включи в Седмицата на гората и Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев” Велинград, които на 11 април поднесоха цветя на паметната плоча на лесовъда Васил Попов. Учениците от X и XI клас създадоха семенище, от XIII клас се включиха в залесяването на парк Вельова баня, почистен бе дивечоразвъдникът в двора на гимназията. Фиданки бяха засадени и в двора на Центъра за деца с увреждания “Надежда” в кв. Каменица. С участието на четири отбора от XII клас г-жа Снежана Гончева проведе викторина на руски език. Учениците, подготвили реферати и проекти за Седмицата на гората, участваха в кръгла маса, а най-добре представилите се десет от тях под ръководството на г-жа Байлова и г-жа Бояджиева на 17 и 18 април ще представят гимназията на научна конференция в Лесотехническия университет в София на тема “Управление и устойчиво използване на биологичните ресурси”. Директорът на гимназията инж. Стефан Шулев ще участва в кръгла маса по проблемите на връзката между професионалните и висшите училища.
Темпо

Второ място и стипендия за възпитаник на Горския
Министерството на земеделието и продоволствието и Държавната агенция по горите организираха национален горски конкурс, който се проведе на 9 април в София. В него се включиха ученици от всички професионални гимназии по горско стопанство в страната. ПГГС “Христо Ботев” Велинград бе представена от единадесетокласниците Росен Байрактаров и Георги Пасков. Ръководител на техните разработки бе инж. Любка Байлова. Росен Байрактаров в конкуренция с още 15 научни разработки спечели второ място в конкурса. Той бе награден с едногодишна стипендия от Фонда за надарени деца и DVD-плеър.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води