Велинград - online - Инициативата е чудесна 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Инициативата е чудесна
Публикувано 2008-04-15 08:38:48 от темпо

Александър Иванов работи като мениджър на хотел “Елбрус” във Велинград, а през свободното си време е запален фотограф-художник. С фотоапарат в ръка е обиколил знайни и незнайни кътчета в района на Велинград и Чепинската котловина. Уникалната му гледна точка към природата и хората от Родопите видяхме на изложбата от снимки, с които Александър Иванов ни изненада и развълнува миналото лято. Обърнахме се към него с молба да коментира иницитивата ни да открием седемте чудеса на Чепинския край, защото той наистина има поглед към красотата и значимостта на заобикалящата ни природа.

- Г-н Иванов, как оценявате инициативата “Заедно да открием Седемте чудеса на Чепинския край”?
- Инициативата е чудесна. Тя има изключителен туристически потенциал. Аз се връщам от Египет, където ако не е чудесния климат, пирамидите досега да ги нямаше. При много по-лош климат нашите природни забележителности са запазени от векове, но ние трябва да решим какво правим с толкова дългогодишна история.
- Кой “чудеса” от Чепинско бихте включили във вашия личен списък?
- Първата задача, която аз лично съм си поставил в перспектива, е да популяризирам крепостта Цепина. Разговарях с кмета на Дорково г-н Николай Ковачев, който прегърна идеята. Заедно с палеонтологичното находище край Дорково това са две чудеса, които задължително трябва да бъдат популяризирани. Запустял е Градот над Ракитово, а там останките са като на Цепина и има възможност да се поработи.
За мен голяма местна забележителност, която обаче е абсолютно занемарена, са Топилата в Чепино. Невероятно занемарен, но със сигурност номер едно сред чудесата, е карстовият извор Клептуза.
Сред невероятните природни феномени ще наредя меандрите на Кара тепе. Също невероятно място е Белмекен - въпреки че е в Рила, винаги препоръчвам човек да ходи там поне един ден в седмицата, за да си напълни окото. Германците не случайно са го избрали за най-голямата и хубава спортна база, но за жалост и тя е занемарена.
Не на последно място сред “чудесата” поставям връх Острец - вулканът е до нас, не се знае кога ще изригне!
темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България