Велинград - online - Книга за всички българи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Книга за всички българи
Публикувано 2008-04-22 11:35:37 от темпо

В навечерието на Цветница и Великата седмица преди Възкресение велинградчанката проф. д-р Мария Стефанова представи в голямата зала на ОНЧ “Васил Левски” своята книга “За източно-правословната музика”. Тя бе видимо развалнувана от присъствието си на сцената, на “която съм свирила и пяла, тук, където е моят корен, ви казвам, че тази книга е заредена с много обич и е за всички българи. Пожеланието на книгата е: Да потръгне на всички българи!”
Проф.Стефанова сподели, че е особено вълнуващо човек да напише книга как християнството като религия е помогнало да се създаде цяла една култура, каквото е православното пеене и нотация. За да бъде написана книгата, екземпляри от която вече има в библиотеката на Зографския манастир “Свети Георги Победоносец” на Атон, на проф. Стефанова са били нужни 10 години и още 3 години, за да бъде издадена.
Проф. Стефанова благодари на своя научен ръководител, носител на Хердерова награда проф.д-р Елена Тончева, на своите кумове - посмъртно на Енчо Енчев и с аплодисменти и думи на благодарност за помощта и подкрепата на Стоянка Енчева, на Гизи Пиринска за създаването на хора “Патриарх Евтимий”, на хора към църквата “Света Троица” с диригент проф. Вълчанов, на отец Антон, който показа как се пеят източно-православните нимви.
На представянето на книгата присъстваха зам.-кметът Георги Янчев, който поднесе цветя от името на кмета и общината, Недялка Стефанова и Веселина Велева-Златева.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води