Велинград - online - В очакване на Великден 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В очакване на Великден
Публикувано 2008-04-22 11:41:17 от темпо

На 18 април се проведе традиционният междуучилищен конкурс за писане на яйца. Той бе организиран от Общински детски комплекс и Историческия музей със спонсорството на фирма „ПЕТ”. Участниците бяха представители на училища от цялата община и наброяваха 65 деца, които се състезаваха по възрастови групи. За първи път се включиха и ученици от Помощното училище “Драган Манчов”. Конкурсът протече в 2 кръга, всеки от 30 минути, между които имаше и десетминутна почивка.
Работата на децата се оцени от жури с председател Снежана Велева - директор на Историческия музей, Георги Куманов – етнолог, Василка Арсенова-Христоскова и Гера Грънчарова – майсторки по писане на яйца.
Всички участвали в конкурса деца получиха подарък от фирма “ПЕТ” - диамантена мрежа за направата на яйца тип “Фаберже”. Г-жа Велева награди най-добрите в отделните възрастови групи. При най-малките (I-IV клас) първо място спечели Светленка Николова, следвана от Спасимира Кривулева от СУ “Св.св. Кирил и Методий” и Магдалена Паскалева от СОУ “В. Левски”. Възпитаниците на ОУ “Неофит Рилски” грабнаха първите три награди във възрастовата група V-VIII клас: първо място за Нина Арсенова, второ за Виолета Грънчарова и трето за Христина Пенчева. Заради голямата конкуренция в тази група журито присъди и две поощрителни награди на Вероника Кичикова от ОУ “М. Драгинов” и Диана Папукчиева от ОУ “Хр. Ботев”. Участниците от СОУ “В. Левски” доминираха при най-големите, където на първите три места се наредиха Станислава Шопова, Станислава Грозданова и Айлин Тангърова. Всички писани яйца от конкурса ще бъдат предложени за продажба на гостите на града в хотел “Рич”.
С дългогодишното провеждане на междуучилищния конкурс се поддържа специфичната за нашия край традиция в писането на яйца, а интересът на учениците показа, че тя няма да изчезне.
Росица Пашова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България