Велинград - online - Плажа - концесия или продажба? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Плажа - концесия или продажба?
Публикувано 2008-04-22 12:00:29 от темпо

На предстоящата този четвъртък сесия Общинският съвет ще се произнесе по предложение на кмета Иван Лебанов за Централния минерален плаж. Кметът предлага Плажа да бъде обявен за публична общинска собственост (ПОС). Към момента имотът и изградените в него съоръжения имат статут на частна общинска собственост (ЧОС).
През последните години Плажа неколкократно преминаваше от ПОС в ЧОС и обратно - в зависимост от намеренията на различните общински управници да го дават под наем, да продават или концесионират. Нито едно от тези намерения не бе изпълнено, но сега формата на собствеността отново излиза на преден план, тъй като настоящото общинско ръководство има идеи за бъдещето на този знаков за Велинград туристически и спортен обект.
Ако съветниците решат Плажа бъде обявен за ПОС, то общината може да го отдаде за дългосрочно ползване чрез процедури на концесия или участие в публично-частно партньорство. Важното е, че при тези две процедури земята и съоръженията не се продават, а остават собственост на общината. И при концесия, и при публично-частно партньорство избраният инвеститор ще ползва обекта за дълъг срок, което означава, че ще има изгода наистина да инвестира и да модернизира Плажа. Това разясни пред Оперативното бюро на Общинския съвет на 14 април зам.-кметът Валентина Цветанова, обосновавайки предложението на общината.
Мненията сред съветниците бяха разнопосочни, част от тях започнаха да пресмятат дали не е икономически по-изгодно Плажа да остане ЧОС - статут, който позволява той да бъде продаден и в общинската хазна да влязат свежи пари. Идеята имаше и доста противници, даващи си сметка, че при такава сделка икономическата полза ще е еднократна.
Решението на съветниците ще се чака на 24 април. Те ще разгледат и още няколко предложения за Плажа като увеличаване на таксите, проект за финансово подпомагане от Държавната агенция за младежта и спорта за ремонт на обекта, проект за разширяване на дейностите на общинското предприятие “Спортни имоти и плажове”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води