Велинград - online - ПК “Чепинец” започва два проекта за деца 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПК “Чепинец” започва два проекта за деца
Публикувано 2008-04-29 08:25:59 от темпо

“Научи се да плуваш” и “Спорт за децата в свободното време”
От началото на годината Плувен клуб “Чепинец” кандидатства и спечели проекти по програмите на Държавната агенция за младежта и спорта “Спорт за децата в свободното време” и “Научи се да плуваш”.
Първият проект стартира на 4 март и ще продължи до 23 декември 2008 година. Вече са сформирани една група от I-IV клас и една V-VIII клас. Заниманията се водят два пъти седмично по 60 минути, а през ваканциите четири пъти седмично. Според треньорите Любов и Христо Доксинови проектът “Спорт за децата в свободното време” е насочен към създаване на положително отношение на децата към системни занимания със спорт. Създават се условия за целогодишни занимания със спорт на деца в неравностойно положение, на деца със здравословни проблеми и наднормено тегло, както и на всички желаещи.
От 2 юни до 31 юли 2008 година за първи път във Велинград ще се реализира програмата “Научи се да плуваш”. Тя е плод на съвместните действия на Държавната агенция за младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, общинската администрация и спортни организации за популяризиране и развитие на плувния спорт сред децата. Партньори на ПК ”Чепинец” са СОУ ”Васил Левски” и ОУ “Христо Ботев”. Основна цел е начално обучение по плуване на ученици от II и III клас за подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност и овладяване на плувния спорт.
Обучението ще продължи 25 часа по 60 минути три пъти седмично. Ще бъдат сформирани 8 групи от 108 ученици. Заниманията ще се водят от Любов и Христо Доксинови на Централния минерален плаж във Велинград и ще бъдат напълно безплатни. Обучението ще завърши с провеждането на спортен празник. Всички деца, преплували 25 метра, ще бъдат удостоени с грамоти за успешно преминало обучение, а победителите ще бъдат наградени с предметни награди.
Фактът, че във Велинград вече има спортни клубове, заработили по европейския стандарт, който преминава през спечелване на проекти, е радващ. Явно това ще е един от начините за финансиране на спортни дейности през тази и следващите години. А е стара истина, че всеки лев, инвестиран в спорт за децата, се връща умножен като здраве.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола