Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: А за какво ще ни питате? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: А за какво ще ни питате?
Публикувано 2008-04-29 08:46:19 от темпо

Една от големите заблуди на демокрацията по български е, че управляващите питат за нещо тези, които са ги избрали. Няма референдуми или се правят по такива измислени от същите управляващи правила, че от мнението на хората нищо да не зависи и да не се променя. Няма допитвания до обществото по важни проблеми, като това винаги се маскира зад благовидни аргументи. Най-любимият на управляващите такъв аргумент, който гали собственото им его и ги кара застанат в позата на герои, е, че те са избрани да решават и да носят отговорност.
Спор няма - избрали сме ги. Дали сме им гласа си, след като предизборно всеки от тях е обещавал, че ще защитава интересите на своите избиратели, че ще следва тяхното мнение, че ще работи за създаване и разширяване на гражданското общество. А когато ги изпратим във властта и дойде време да се взимат решения, всички приказки от типа “Глас народен, глас Божи” се забравят. Идва ред на други: щом нашите мнения се разделиха и с хорските ще е така; трябва да решаваме бързо и оперативно; гласували сме процедура и няма да я променяме и т.н. От бързане гербът става емблема, а поне според речниците това са различни понятия: герб - отличителен знак на държава, град и др., който се поставя на знаме, монети, официални документи; емблема - предмет или изображение на предмет, който символизира понятие, идея, качество.
Взимането на важно и отговорно решение като това за “емблемата” на Велинград е процес. В някой етап от този процес трябва да имат своето място и велинградчани - така се създава общност от граждани, от хора с позиция, които не са просто електорат за следващите избори. Каква по-подходяща тема от тази за емблемата на нашия град? Точно тя беше благодатна възможност новият Общински съвет да покаже не на приказки, а на дело, че цени мнението на хората. После нека да вземе своето решение. Никой не отнема правото на избраните да решават, отстояваме правото на избирателите да си кажат думата.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай