Велинград - online - ВиК мрежата няма ресурс за бъдещото голямо строителство 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ВиК мрежата няма ресурс за бъдещото голямо строителство
Публикувано 2008-04-29 08:51:16 от темпо

Управителят на общинската фирма “ВКТВ” инж. Иван Пукнев представи пред сесията обобщен доклад за състоянието на ВиК мрежата в община Велинград.
Сред най-големите проблеми са физически амортизираните водопроводи, направени от азбестоциментови и стоманени тръби в далечните 1950-70 години. По улиците с термални водопроводи тези тръби се саморазрушават, а стоманените корозират. Над 20% от изградената канализационна система има нужда от реконструкция. Единственият вариант за финансиране е да се печелят проекти, а в строителната програма за това бяха отделени малко пари.
Липсва водоснабдителна и канализационна инфраструктура в районите, където засилено се развива туризъм. Г-н Пукнев обяви, че само за 5 месеца е подписал 50 становища за промяна предназначението на земя, което означава строителство на нови хотели. ВиК мрежата няма ресурс да задоволи нуждите на бъдещето голямо строителство.
За изтеклата 2007 г. г-н Пукнев каза, че е била добра за фирмата. Към деветмесечието печалбата е била 23 хиляди лева, а в края на годината счетоводната загуба е 29 728 лева, но причината за това са съдебните плащания към частната “ЕВКК”. “ВКТВ” е покрило всички неразплатени от предишното ръководство сметки и не дължи нито лев към доставчици.
Приет бе и отчетът на контрольора на дружеството Асан Кепчелюв. По предложение на Тома Пачалов на сесията през май съветниците ще разгледат инвестиционната програма на “ЕВКК” и как се изпълнява договора за съвместна дейност с “ВКТВ”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води