Велинград - online - Новият Консултативен съвет по туризъм да заработи на високи обороти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Новият Консултативен съвет по туризъм да заработи на високи обороти
Публикувано 2008-04-29 08:51:55 от темпо

По предложение на председателя на Общинския съвет Борис Голомехов бяха направени промени в правилника за работа на Консултативния съвет по туризъм. От години Консултативният съвет е неработещ орган, а в същото време туризмът е водещ отрасъл и приоритет за развитие. Измененията в правилника са няколко и целят Консултативният съвет да заработи оперативно и конструктивно.
Броят на членовете му се намалява от 20 на 16, като мандатът им е 4 години - колкото на другите органи на местната власт. Консултативният съвет се ръководи от кмета на общината и в него участват: председателите на Общинския съвет и комисията по туризъм, главният архитект, зам.-кметовете с ресори “Евроинтеграция” и “Туризъм”, директор “ФСД”, директор на Историческия музей, четирима представители на туристическия бранш, по един представител на туристическите дружества, лесничействата и ДДС, здравни организации и ПГИТ “Ал. Константинов”.
За да се избегнат грешките с презастрояването на други курорти, представители на Консултативния съвет по туризъм ще участват с право на глас в Ескпертния съвет по устройство на територията. Те ще имат и едно място в комисията по категоризация на туристическите обекти.
Заседанията на Консултативния съвет ще са всеки месец. Още на първото се очаква най-горещият въпрос да е събирането на курортната такса. Данните за първото тримесечие сочат драстично разминаване между регистрираните в полицията туристи и платената курортна такса, заяви пред Комисията по туризъм зам.-кметът Ангел Даскалов.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България