Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 24.04.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 24.04.08
Публикувано 2008-04-29 09:03:12 от темпо

КУЛТУРА Приет бе Културният календар за 2008 г. Най-голямото перо в него са планираните за тазгодишните Празници на културата 93 000 лева - незапомнено голям бюджет заради честването на 60-годишнината на Велинград. На майската сесия съветниците ще обсъдят програмата за празненствата в детайли.

БЕДСТВИЯ Гласуван бе План за защита при бедствия, който включва основен план и план за действия при силни земетресения.

НАРЕДБА В Наредбата за управление на общинската собственост бяха направени промени. Една от тях се отнася за нереализираното право на строеж. Общината вече стриктно ще следи да се спазват сроковете, а след изтичането им няма да се възстановява правото на строеж или това ще става по тежка процедура.

ЦВЕТНО До 10 000 лева за закупуване на цветно мултифункционално устройство получи отдел КРЗП в общината. Съветници настояха да се разгледат поне 3 оферти и да се купува техника с параметри без излишества, но това не бе прието.

ОБЕЗЩЕТЕНИЕ Общинският съвет натовари кмета Иван Лебанов да започне разговори със собствениците на възстановен имот в парка пред Радонова баня в Чепино. Общината не разрешава промяна на регулацията, а кметът ще преговаря със собствениците как да бъдат обезщетени.

ПЧЕЛИН Костадин Велчев получи възмездно право на ползване за срок от 3 години на 2 дка общинска земя в м. Кладова и 1 дка в м. Могилица за настаняване и отглеждане на пчелни семейства. Така той ще може да участва в проект за подвижно пчеларство по линията на ДФ “Земеделие”.

ИЗБА Избено помещение в сградата на кметството в с. Грашево бе обявено за частна общинска собственост. Инвестиционен интерес към него е заявила фирма, която иска да прави сладкарски цех в селото.

КАБЕЛИ Съветниците не разрешиха на ракитовската фирма “Деймос” да постави свои кабели по стълбове за улично осветление във Велинград и Драгиново.

ПАНИЧКИТЕ 2534 лева ще трябва да платят собствениците на бившите “Панички” за общинската част от котелно помещение върху 31 кв.м. и земята под него. Оценката бе определена от лицензиран оценител и приета от съветниците.

ПОДКРЕПА Гласувани бяха 12 416 лева за ремонт на Център за обществена подкрепа, който ще се изгражда в Дома за деца, лишени от родителски грижи.

СТРАТЕГИЯ Съветниците приеха Стратегия за спортните и младежки дейности. Тя бе гласувана без дискусия, тъй като е нужна за участие в проекти, чиито срокове започват да текат от април.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай