Велинград - online - Новият министър на МВР почете паметта на Вела 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Новият министър на МВР почете паметта на Вела
Публикувано 2008-05-06 11:01:35 от темпо

Новият министър на вътрешните работи и досегашен председател на парламентарната група на БСП Михаил Миков бе почетният гост на тържественото поклонение по повод 64 години от смъртта на Вела Пеева. Годишнината бе отбелязана на 3 май на гроба на героинята, дала името на Велинград.
Кметът Иван Лебанов се върна към най-тежките за Вела дни и часове през пролетта на 1944 г., когато тя остава сама с един пистолет срещу десетки тежко въоръжени мъже. Той припомни, че в намерената до трупа й раничка е имало книги на Яворов и Смирненски - с техните стихове и идеали тя е поела своя път към смъртта и безсмъртието. “Сега Вела сигурно стои високо на Арабчал и си казва, че това е нашият красив град, нашият Велинград”, каза г-н Лебанов.
Паметникът на гроба на Вела украсиха венци и пролетни цветя: от министър Михаил Миков, от кмета Иван Лебанов и Общинска администрация, от председателя на Общинския съвет Борис Голомехов и общинските съветници, от депутата Фидел Беев, от общинския съвет на БСП, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на ветераните от войните, Историческия музей, трите велинградски читалища и много млади и стари велинградчани.
Тържество по повод годишнината от гибелта на Вела Пеева на 3 май се състоя и пред нейния паметник в родната Каменица. На същия ден БСП отбеляза и 65 години от разстрела на Винчо Горанов и Ангел Чопев с поклонение пред паметната плоча в бившата геоложка станция.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България