Велинград - online - Ентусиасти изминават 370 км. на колела 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ентусиасти изминават 370 км. на колела
Публикувано 2008-05-13 16:53:37 от темпо

Деветима велинградски любители на велосипеда и туризма изминаха общо 370 километра разстояние по маршрута Елешница, Гоце Делчев, ГКПП Илинден, Драма, Кавала и обратно. Ентусиазираните велотуристи тръгнаха сутринта на 1 май от село Елешница и следобяд вече се бяха установили на гръцка територия в един залив на 6 километра от курортния град Кавала. Така само за ден деветимата изминаха около 170 километра. Групата бе следвана непрекъснато от два автомобила, които пренасяха оборудването и помощните материали.
През първия ден от своя престой туристите посетиха исторически местности в Кавала, а на втория направиха 30-километров пробег из остров Тасос. По време на третия ден бе покорена планината Боздог, която се издига на 2280 метра надморска височина и е разположена изцяло на гръцка територия. Колоездачите се завърнаха на 5 май, като след още 170 километра бяха оформени впечатляващите 370.
Велопоходът по този маршрут се извършва за втора поредна година (първият път бе през 2007) и всички се надяват това да се превърне в традиция. За следващата година участниците предвиждат промяна в маршрута, като крайната точка да бъде друг гръцки курорт – Аспровалта, който се намира на запад от град Драма в посока Серес. Това означава и увеличаване на разстоянието с още 80-100 километра.
Участниците в тазгодишния велопоход бяха: Петър Бозев, Илия Овчаров, Костадин Велчев, Огнян Златев, Сотир Николов, Александър Гайдев, като сред тях имаше и трима ученици – Васил Мицин, Васил Овчаров и Васил Велев. Групата бе придружена и от Иван Бойкинов и Христо Бойкинов, които също се включиха в част от колопреходите, но основно отговаряха за транспорта и подсигуряването на групата.
Главната идея на всички участвали в прехода, както съобщиха самите те, е „да се избяга от стреса на ежедневието, да се запалят младите хора по спорта и туризма и да се опознаят старите български земи”. Мероприятието бе подпомогнато от фирмите “Премиера 257”ООД, ЕТ “Коцан” и ЕТ “Илия Харизанов”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води