Велинград - online - Картини и икони: връзката между Природата и Бога 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Картини и икони: връзката между Природата и Бога
Публикувано 2008-05-13 16:58:47 от темпо

Образцово народно читалище “Св.св. Кирил и Методий” в Чепино избра хубав начин да почете 11 май като празник на своите патрони. Направи го с откриването на изложба, в обновена зала, стоплена от багрите на пейзажите и осветена от вътрешната светлина на иконите на Атанас Фурнаджиев. Какъв по-добър начин да продължаваме делото на първоучителите Кирил и Методий, превърнали България в държава на духа?
Откриването на изложбата събра в неделния ден много хора, приятели на художника и почитатели на неговото изкуство. Сред гостите беше кметът Иван Лебанов, който съобщи, че картина на Атанас Фурнаджиев краси кабинета на кмета на белоруския град Молодечно, с който Велинград се побратими. Общинският съвет бе представен от председателя Борис Голомехов и заместник-председателите Екатерина Каферинова и Тома Пачалов.
Изложбата бе открита от председателя на читалището Георги Василев-Джото, а творчеството на художника Атанас Фурнаджиев бе представено от д-р Александър Попов.
Наред с многото цветя Атанас Фурнаджиев чу много топли думи и оценки за своето творчество. Картините му с пейзажи не спират да изненадват и грабват зрителя с топлината на цветовете и изяществото на рисунъка, а иконите ни приближават към света на духовното и даряват вяра и мъдрост. Наредени едни до други, картините и иконите показват връзките и мостовете между Природата и Бога, между Земята и Небето. Някъде между тях е мястото на твореца Атанас Фурнаджиев, който улавя тези връзки и ги показва пред нас, за да видим и почувстваме чудото на света около и в нас. Г-н Фурнаджиев сподели, че има идея следващата изложба да бъде посветена на книгите на велинградските поети и писaтели. Сега вече в читалището в Чепино има и подходяща за целта зала, смята Георги Василев-Джото. А това вече е гаранция за нови заредени с духовност и красота срещи.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай