Велинград - online - Един конкурс като инвестиция в бъдещето 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Един конкурс като инвестиция в бъдещето
Публикувано 2008-05-13 17:06:21 от темпо

През 2002 г. на международно мебелно изложение в Удине студентът от ЛТУ Илиян Милинов печели награда за стол на годината. Това е единственото до днес постижение от такъв калибър, спечелено от българин в областта на мебелния дизайн. С идеята успехът да бъде повторен и да се провокира въображението на младите сдружение “Родопска мебел” - Велинград организира конкурс за възпитаниците на Професионалната гимназия по дървообработване.
Стартът на конкурса бе даден на 8 май, а своеобразният финал ще е в края на юни. “Не искаме да изпускаме младото поколение, а като завършите да сте заинтересовани да работите в нашите фирми.”, каза председателят на “Родопска мебел” Владимир Коцев. Той обяви и наградите за най-добрите в конкурсната надпревара: посещение на международното мебелно изложение във Валенсия, лаптоп и цифров фотоапарат. Учениците с помощта на своите преподаватели трябва да разработят проект за избрана от тях мебел с единственото ограничение тя да не е бутикова, а да става за серийно производство. Мебелният бранш в България се развива, но навсякъде има проблеми с кадрите, отчете Геновева Христова, изпълнителен директор на Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост. Тя вдъхна увереност сред учениците, че са избрали занаят, с който няма да останат гладни и винаги ще бъдат търсени специлаисти и в България, и в Европа. “Ще работим, стига да си заслужава!”, репликираха учениците. “Заплатите растат!”, отговори Г. Христова и обясни, че трябва да се търси баланс между работодателите, които смятат, че те плащат, но работниците не работят достатъчно и работниците, според които те работят, но не им се плаща достатъчно.
Най-интригуващата част от срещата беше поставената от Джон Мъри задача да се свържат 9 точки с 4 линии, без да се вдига ръката от листа. Целта: да се разчупи познатото мислене, да се търси нетрадиционния подход, да се излезе извън схемата - точно същото, което е нужно и за победа в започналия конкурс.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай