Велинград - online - Хорова среща за деня на Европа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Хорова среща за деня на Европа
Публикувано 2008-05-13 17:11:15 от темпо

На 9 май в голямата зала на ОНЧ “Отец Паисий” се проведе хоров концерт, посветен на деня на Европа.
Гост на нашия Представителен смесен хор “Николай Гяуров”, кавалер на ордена “Св.Св.Кирил и Методий”, за хоровата среща бе Смесеният хор “Маестро Атанасов” при читалище “Васил Левски” Карлово с диригент Теодор Добрайков.
Под диригентството на Ели Саздова, на пианото Стоянка Енчева, нашите хористи изпяха “Достойно есть” на Добри Христов и творби на Петко Стайнов, Ал. Морфов, Моцарт и Верди.
Хор “Маестро Атанасов” е създаден през далечната 1900 г. от Димитър Николов. За повече от един век дейност хорът е лауреат на всички републикански фестивали на художествената самодейност, а през 2002 г. става носител на бронзов медал от Първия хоров фестивал в Прага. За велинградската публика те изпълниха творби на Архангелски, Емануил Манолов, Добри Христов, Парашкев Хаджиев, Филип Кутев и завършиха хоровата среща с “Родино мила” на Борис Тричков, изправяйки на крака цялата публика.
В концерта взе участие и Групата за популярни песни при ОНЧ “Отец Паисий” с художествен ръководител Иван Казалиев, чиито изпълнения “Отново влюбени”, “Угалок Росий” и “Руски цигански романс” бяха съпроводени от нестихващи аплодисменти.
На концерта присъстваха кметът Иван Лебанов, председателят на Общинския съвет Борис Голомехов, зам.-кметовете Георги Янчев и Исмет Бабучи, общинският съветник Венко Бозев и Веселина Златева.
Кметът на общината Иван Лебанов благодари на велинградските самодейци и на техните гости от града на Апостола - Карлово за радостта и вълненията, които дариха на велинградчани със своите чудесни изпълнения. Той подари на всички участници и на техните ръководители плакети, грамоти и кошници с цветя.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай