Велинград - online - За да ни закриля Свети Георги 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За да ни закриля Свети Георги
Публикувано 2008-05-13 17:13:39 от темпо

С емоционално слово кметът Иван Лебанов честити Гергьовден на хората, дошли да почетат празника на войнската храброст пред паметника в кв. Лъджене на 6 май. Това стана минути след като пред сградата на общината в чест на празника с участието на Представителия духов оркестър “Димитър Мечев” и мажоретния състав бяха издигнати тържествено знамената на България, ЕС и Велинград.
В речта си пред паметника кметът сподели своята детска мечта да стане войник и че още тогава се е питал от къде идва силата на българската армия. Неговият отговор: българският войник е силен, защото го закриля Свети Георги. В същия емоционален дух Иван Лебанов припомни славните битки, като се почне от “Край Босфора шум се вдига”, мине се през “Боят настава, тупкат сърца ни” и се стигне до българския принос в бобрата срещу хитлеризма.
Слово произнесе и председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва о.з. полк. Георги Даскалов. По негово предложение с едноминутно мълчание бе почетена паметта на всички загинали български войници.
Пред паметника бяха положени венци и цветя от името на Общинска администрация, Общинския съвет, БСП, СДС, ЗНС, ГЕРБ, СОСЗР, граждани. С букет цветя пред паметта на героите се поклони и председателят на Държавната агенция по горите доц. Стефан Юруков, който посрещна празника в родния Велинград.
Денят на Свети Георги бе честван в едноименната църква в кв. Чепино, където бе раздаден богат курбан за здраве. Спазена бе традицията да се направи курбан на параклиса “Свети Георги” над кв. Каменица. Въпреки наближаващия дъжд десетки велинградчани се изкачиха на връх Острец, където около строящата се църква, наречена на Свети Георги, също имаше курбан. Инициативният комитет за построяването на църквата, за окято подробно разказахме в предишния брой, си е поставил за задача догодина на 6 май тя да бъде осветена.
За празничното веселие на велинградчани и гостите на курорта в обедните часове на 6 май се погрижиха танцьорите, певците и музикантите от ансамбъл “Чепино”, които изнесоха голям концерт пред сградата на читалище “Св.св. Кирил и Методий”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България