Велинград - online - Oтлично домакинство и абсолютна победа в горския многобой 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Oтлично домакинство и абсолютна победа в горския многобой
Публикувано 2008-05-13 17:46:43 от темпо

Отборите на 7 водещи гимназии по горско стопанство от страната се състезаваха в националното състезание по горски многобой, чийто домакин на 9 и 10 май бе Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев” - Велинград. Старт на състезанието бе даден с швейцарска точност - благодарение на отличната организация от страна на домакините и на присъствието на Негово превъзходителство Томас Фелер, посланик на федеративна република Швейцария. Сред многото гости на откриването бяха председателят на Държавната агенция по горите Стефан Юруков и експерти от агенцията, кметът на община Велинград Иван Лебанов заедно с трима от заместник-кметовете, директори на дирекции от министерствата на образованието и земеделието, декани на факултети от Лесотехническия университет, началникът на Регионалното управление по горите М. Велият, директори на дивечовъдни станции и лесничейства, представители на “Хускварна” и “Щил”. Голяма част от изброените гости и ведомства са отпуснали средства за възобновяването на горския многобой, чието провеждане бе спряло. Тази година традицията бе възостановена благодарение на осигурените с общи усилия 50 000 лева.
От името на вицепремиера и министър на образованието Даниел Вълчев бе прочетен поздравителен адрес. Отправяйки пожелание за успех към всички участници, министърът цитира арабската поговорка “Образованието е богатство, а прилагането му - съвършество”. Г-н Вълчев изпрати специални поздрави и за директора на гимназията-домакин инж. Стефан Шулев.
В краткото си слово посланик Томас Фелер изтъкна, че от 10 години Швейцария си сътрудничи активно с България в областта на лесовъдството. Той бе особено впечатлен, че председателят на ДАГ Ст. Юруков е възпитаник на ПГГС “Хр. Ботев” Велинград.
Доц. д-р Стефан Юруков поздрави домакините за положените усилия за възстановяване на националния горски многобой. Той обеща, че ДАГ ще съдейства още догодина състезанието да се превърне в международно.
Кметът Иван Лебанов каза, че за Велинград е гордост и чест да посрещне гостите и участниците в състезанието и благодари на инж. Шулев, че гимназията е домакин на събитие от такъв ранг.
За динамиката и настроението на откриването допринесоха изпъленията на Представителния духов оркестър “Димитър Мечев” и мажоретния състав. Домакините бяха подготвили и емоционален финал на церемонията: песента “Хубава си, моя горо”, цветя за паметника на Христо Ботев и полет на 7 гълъба, колкото бе броят на участващите отбори от гимназиите по горско стопанство в Банско, Батак, Берковица, Бургас, Тетевен, Хасково и Велинград.
Самото състезание протече в два етапа при отлична организация, създадена предния ден с провеждането на техническа конференция, обхождане на маршрутите и инструктаж. В първия етап възпитаниците на професионалните гимназии се състезаваха в: садене на фиданки; разпознаване на растителни видове, дървесина, стъпки и дири на дивеч, болести и вредители; спортен риболов и особено атрактивната стребла по панички. Вторият етап бе свързан с поваляне, кастрене, разкройване, разтрубване и кубиране на иглолистно дърво и прецизно рязане на шайби. Всяка от дисциплините бе оценявана от специална комисия, в която участваха експерти и преподаватели от ЛТУ.
Вечерта на 10 май в хотел “Елбрус” се състоя церемонията по награждаването на победителите, която донесе най-много радост и удовлетворение на на ПГГС “Христо Ботев” - Велинград. Възпитаниците на велинградската гимназия по горско стопанство достойно защитиха нейния авторитет, печелейки всичките призови места в индивидуалното класиране: първо място за Мехмед Тюлменов, второ място за Димитър Шопов и трето за Йордан Диманов. ПГГС “Христо Ботев” Велинград триумфира и в крайното отборно класиране, където спечели първата позиция пред отборите на Берковица и Тетевен.
Участниците в горския многобой получиха много награди, а за всички присъстващи бе подготвена богата програма с участието на КСТ “Импулс”, музикална школа “Звънче” и певците от група “Караоке”.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води