Велинград - online - “Нежна сила” набира сили 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

“Нежна сила” набира сили
Публикувано 2008-05-20 08:31:16 от темпо

Има обществена нужда от женско сдружение във Велинград. Изводът се подкрепя от фактите: на първата сбирка на новоучреденото сдружение “Нежна сила” към неговите 9 учредителки се присъединиха над 40 жени. Така още на старта си “Нежна сила” се превърна в неправителствената организация със завиден брой членове.
Росица Лебанова, председател на Управителния съвет на сдружението, приветства гостите на първата среща в Информационния център за малък и среден бизнес на 13 май. Тя обяви, че главните цели на “Нежна сила” ще са да демонстрира качествата на нежната половина на човечеството, да даде възможност на жените да си подарят едно “Браво” за успехите, да се развива гражданското общество в нашия град и община. Сдружението е учредено на 19 април от 9 жени: Росица Лебанова, Спаска Малинова, Моника Писарева, Цветанка Тошева, Стела Василева, Диана Варникова, Руслана Лебанова, Антоанета Белухова и Елена Баева. В Управителния съвет заедно с Росица Лебанова са Стела Василева и Руслана Лебанова.
“Това не е нежна сила, това са тайфуни с нежни имена”, каза София Ключкова, председател на гражданския комитет “Да поработим за Велинград”. Според нея Велинград има нужда от силна женска ръка и е добре, че като кметска съпруга Росица Лебанова има тесни връзки с управляващите. Г-жа Ключкова набеляза и редица проблеми, които спешно трябва да се решат, за да се подреди къщата “Велинград” и пожела “Нежна сила” да се превърне в тайфун.
Идеята ни е да работим нежно, внимателно и настойчиво, без да конфронтираме, без да създаваме противници, защото с конфронтация не се стига до успех, отговори Росица Лебанова.
В краткосрочния план на сдружението до края на 2008 г. са организиране на изложба с гоблени, кулинарна изложба, изграждане на детска площадка в парк “Клептуза”, организиране на здравни беседи и профилактични прегледи за жени, провеждане на спонсорска кампания. На самата среща бе обсъдена идеята в някой от парковете на Велинград да се създаде алея на “Нежна сила” с интересни и редки растителни видове. Още следващия месец сдружението има намерение да организира представление на гостуващ кафе-театър.
Приятна изненада бе, че още на първата си сбирка “Нежна сила” получи и реален знак за подкрепа: д-р Весел Хърльов стана първият дарител със сумата от 500 лева за сдружението за организацията.
“Нежна сила” е отворена организация и в нея може да членува всяка жена над 18 години, която приема устава. Годишният членски внос е 20 лева, а желаещите могат да се запишат и да го внесат при касиера на сдружението Антоанета Белухова в Информационния център за малък и среден бизнес.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води