Велинград - online - Със скаутско оборудване - в защита на природата и историята 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Със скаутско оборудване - в защита на природата и историята
Публикувано 2008-05-20 08:47:17 от темпо

Палатки, раници, спални чували, градинска шатра и барбекю, компаси, барометри, фотоапарат и камера - цялото това оборудване на скаутска организация за оцеляване сред природата вече е на разположение на новия клуб “Млад природозащитник” към СОУ “Св. св. Кирил и Методий”. Оборудването на обща стойност 13 900 лева бе закупено благодарение на проект, защитен и спечелен по националната програма “Училището - желана територия на ученика”.
Проектът е двугодишен и ще позволи на членовете на клуба да се запознаят с историческите места, паметници и празници на родния край, да работят за опазване на околната среда и природосъобразния начин на живот. Темите не са избрани случайно, училището има от години създадени и следвани традиции по отношение на екологията, казва г-жа Елена Василева, преподавател по биология и дългогодишен ръководител на подобен отряд. Според възрастта си учениците ще работят в три направления: природозащитници, историци и краеведи за пети - осми клас и опазване на околната среда за осми - единадесети клас. Благодарение на спечеления проект се обогатява материалната база на училището, а планираните мероприятия наистина са интересни. Сред тях са посещение на пещерата “Снежанка” край Пещера, пътуване с влака до Добринище, за да се види замърсяването на речните корита, не на последно място - нощувка на палатки. Целта е младите природозащитници да получат знания и умения да се ориентират по дърветата и небесните тела, да се справят с различни ситуации сред природата.
Един такъв проект ангажира вниманието на учениците, дава им възможност да покажат и развият своите таланти, осмисля свободното време, смята директорката на СОУ “Св.св. Кирил и Методий” Боряна Пендарова.
Още тази събота се видя реалната полза от проекта: клуб “Млад природозащитник” участва в маркирането на туристическия маршрут до пресечната точка на паралел и мердиан, която трябва да утвърдим като една от туристическите атракции на Чепинското корито.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води