Велинград - online - Учим, пеем, рисуваме и спортуваме 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Учим, пеем, рисуваме и спортуваме
Публикувано 2008-05-31 15:52:56 от темпо

На 28 март се проведе ученическо състезание, посветено на живота и творчеството на патрона на училището Христо Ботев и на 60-годишния юбилей на училещето. На снимката: отборът на победителите от VII клас с преподавателката по история Албена Кехайова.
Учители от цялата Пазарджишка област присъстваха на 20 март на открития урок по информационни технологии в VI клас. Учениците обобщиха знанията си върху Exsel чрез презентация, подготвена от г-жа Доста Папазова. Практическите им умения бяха оценени чрез съставяне на електронна таблица по зададен модел и изчисляване на аритметичен израз. Важен момент беше самооценката им на теста. Г-жа Дулчева, експерт в РИ, даде висока оценка на урока.
На 1 октомври 1996 г. учителят по музика в ОУ “Хр. Ботев” Никола Янев създаде фолклорната група “Лулуди” (“Цвете”). В нея участват 15-20 момичета, а репертоарът включва над 55 песни от почти всички фолклорни области в България и 15 ромски песни.
Група “Джипси ритмика” е съставена от 4 до 6 тъпанджии, които използват и тарамбуки и други помощни инструменти. Изпълнява ритмични композиции в различни размери и характерни ромски ритми.
За 12 учебни години двете групи имат над 200 концерта и конкурсни изяви, носители са на много наши и международни награди.
През последните години учениците от ОУ “Хр. Ботев” проявяват интерес и с желание участват в различни конкурси, а най-добрите художници получават награди и участват в изложби. Фанка Бекташева от VII клас бе отличена с грамота от националния конкурс “Коледа”. Предметни награди получиха участниците в конкурс по безопасност на движението на пътищата. С художествения си талант се отличават Иванка Игнатова, Мария Борнева, Ани Свирачева, Елена костова, Катя Мишева. Всяка година учениците с въодушевление се включват в конкурсите рисунка на асфалт по случай 1 юни - деня на детето.
Много са успехите на ОУ “Хр. Ботев” в областта на физическото възпитание и спорта. Училищният отбор по футбол винаги е сред първенците на общинско ниво - на снимката победителите от 2006 г.. Възпитаниците на училището заемат челни места във всички лекоатлетически дисциплини. През 2007 г. те завоюваха няколко шампионски титли на XII Държавни игри на спортистите от малките селища - на снимките Янко Чакъров, шампион на скок височина и 100 м. гладко бягане.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай