Велинград - online - Училищни делници и празници 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Училищни делници и празници
Публикувано 2008-05-31 15:55:55 от темпо

Учебната 1998/99 г. ОУ “Хр. Ботев” посвети на честване на 50 години от своето основаване. През 1999/2000 г. група “Лулуди” изнесе концерт и модно ревю във Велинград и бе удостоена от канадския проф. Франсис Корпато с честта да направи аудиозапис.
2000/2001 г. започна с учредяването на училищно настоятелство със съдействието на фондация “ВсякоДете”. Всички учители и ученици участваха в Коледния концерт, а със събраните средства бяха закупени видео и телевизор за училището. За дългогодишната си работа като учител по музика Никола Янев бе номиниран и награден на националния конкурс “Учител на годината”.
През учебната 2003/04 г. ученици завоюваха второ и трето място в изложбата “Водата - за живот”. За деня на будителите бе изготвена автентична изложба, а за 19 февруари бе подготвен рецитал за Васил Левски.
Група “Лулуди” участва в концерта за връчване на годишните награди “Сладкопойна чучулига”, където със статуетка бе награден и Н. Янев. За първи път официално се чества деня на ромите, а училищното тържество бе излъчено от няколко телевизии. Спортни успехи записаха възпитаниците на Т. Тодоров, спечелили второ и трето място на тенис на маса.
Със съдействието на фондация “Бъдеще” през 2004/05 г. бе тържествено отбелязан деня на ромите с богата програма в читалище “Будилник”. За първи път за Великден в училището бе организиран конкурс за изписване на яйца по старата ракитовска традиция. За празника на училището осмокласници подготвиха театрална миниатюра по стихове на Ботев. В края на годината с помощта на МОН училището получи най-голямата си придобивка: компютърен кабинет с 10 компютъра.
През учебната 2005/06 г. отбелязахме с програма 128 г. от Освобождението на България. Група “Лулулди” имаше 11 концертни изяви. Учениците изработиха красиви мартеници и великденски яйца. Участваха в общинския конкурс по случай Седмицата на гората и противопожарната безопасност, а във физкултурния салон се проведе открит урок “Да пазим децата на улицата”. Със средства, събрани на благотворителния пролетен концерт, беше обогатена материалната база на училището. Много добри са резултатите от учебната 2006/07 г. Учители участваха в квалификационен курс “Интеграция на децата от ромски произход”. Спортистите завоюваха първо място на общинското първенство по лека атлетика. Всички ученици изготвиха картички за 8 март за задържаните медицински сестри в Либия. Много усилия бяха вложени в организирането на Великденска изложба и честването на 24 май. Към училището бе открит компютърен кабинет, който гарантира изпълнение на новите образователни изисквания по предметите.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай