Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР:Велинград не иска да затъва в стари коловози 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР:Велинград не иска да затъва в стари коловози
Публикувано 2008-06-03 15:19:39 от темпо

На последните избори Велинград гласува така, щото циркът, в който бе превърната местната власт през предишния мандат, да спре. И най-малкото, което искат гражданите, е пак да затънем в старите коловози. Бяхме в тези коловози, издълбани от лични амбиции и наглост, цели 4 години - боксувахме, стояхме на едно място, връщахме се назад, докато други общини излитаха напред. Стига вече!
Сюжетът “На си ти куклите, дай си ми парцалките!” също вече е втръснал на велинградчани. Като избиратели сме в правото си да искаме едно: всеки от тези, които сме избрали, да си върши работата. Като във всяка работа и в управленската освен мед има и жило. Така че като възникнат трудности - работа на местните управленци е да ги решават, а не да напускат работните си места. Като не им харесва как работи администрацията - да намерят начин да подобрят работата й, което няма да стане с декларации. Като не им харесва кмета, да обясняват публично и конкретно какво не е както трябва и да предлагат алтернативи. Работа чакаме и от кмета, а неизменна част от нея е диалогът със съветниците, зачитане на различни мнения, а не налагане на еднолични решения и намиране на консенсус и баланс в управлението на общината. Може и на двете власти да им е трудно да постигнат този баланс, обаче избирателят не ги е изпратил в общината само за “на баницата мекото”, а да покажат, че могат не само да приказват, а и да вършат работа.
Мястото да се случва всичко това, мястото за дебат, за вслушване в мнението на гражданите е едно - залата на местния парламент. Не извън нея, защото извън нея пропадаме в същите тези коловози, които са път назад.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България