Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 03.06.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 03.06.08
Публикувано 2008-06-03 15:25:39 от темпо

МАТУРИ В неделя зрелостниците от средните училища във Велинград не празнуваха деня на детето, а се явиха на първата задължителна матура - по български език и литература. Втората дата е 3 юли, когато завършващите избират учебен предмет. Ситуацията във велинградските училища не е по-различна от тази в стрната - най-много (128) са желаещите да се явят на матура по география.

БОЛНИЦА Единствен кандидат за управител на общинската болница “МБАЛ-Велинград” е д-р Радиана Кюркчиева. На 29 май комисията под председателството на Тома Пачалов разгледа и установи,че условията са спазени и документите на д-р Кюркчиева са редовни. Тя се допуска до втория етап на конкурса, който е насрочен за 2 юни.

МАРКИРОВКА Любка и Борис Зинкови лично започнаха маркировката на туристическите маршрути в близост до града ни. Вече е готова маркировката от Велинград до хижа “Самоводица”, включително “Старият чарк” и местността “Уличките”. Започнаха маркировката и на маршрута Чепино - “Св.Спас” - “Вазова поляна”.
ТЕАТЪР На 10 юни в салона на читалище “Отец Паисий” ще бъде представена пиесата “Депутатите не лъжат...?”. В главната роля пред велинградска публика за пореден път ще играе актрисата Искра Радева.

КОНЦЕРТ Стари градски песни ще звучат вечерта на 6 юни от 17.30 часа в читалище “Васил Левски”. Вечерта на старата градска песен се организира съвместно от читалището и общината.

ВОЕННИ Броят на военните отдели в област Пазарджик намалява от 11 на 6. Към Военния отдел във Велинград минава отделът от Ракитово.

БЯЛО Във връзка със здравословните условия на труд и намаляване опасността от професионални заболявания в ПГГС “Христо Ботев” във Велинград всички черни дъски вече са заменени с бели. Напълно са оборудвани с маси,столове и нагледни материали по съответната дисциплина два нови кабинета -по почвознание и механизация.

ТУРЦИЯ Духовият оркестър “Д. Мечев” и мажоретният състав взеха участие във фестивал на духовите оркестри в Лозенград, Турция. По време на турнето ги придружи зам.-кметът Георги Янчев.

ЗАПАСНИ На 31 май Общинският съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва проведе среща с колеги от Пазарджик, Панагюрище и други градове на Пазарджишка област.

ДРАГИНОВО На Отчетно-изборното събрание на читалище“Методи Драгинов” в с. Драгиново читалищните дейци избраха за председател изтъкнатия драгиновски общественик и самодеец, бивш директор на училищата в Пашово и Света Петка Алексей Мазълов.

СОВА Благодарение на сигнал, подаден на Зеления телефон ва РИОСВ-Пазарджик, в района на Велинград бе спасена горска ушата сова със счупено крило. Птицата е настанена в център за рехабилитация и размножаване на редки и защитени видове в Стара Загора.

МАТЕМАТИЦИ По случай деня на детето на 28 май в ОДК се проведе математическо състезание, организирано от фирма “Образователни технологии”. Участваха ученици от началния курс на СОУ “Кирил и Методий”, ОУ “Н. Рилски” и ОУ “Хр. Ботев”, посещавали школи по математика към фирмата. В присъствие на учители и родители те показаха завидни математически възможности. На всички деца бяха раздадени грамоти, а най-добрите бяха отличени с индивидуални награди.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води