Велинград - online - Започва сезонът при плувците 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Започва сезонът при плувците
Публикувано 2008-06-10 08:46:17 от темпо

Миналия уикенд започнаха Държавните лични отборни първенства (ДЛОП) по плуване на 50-метров басейн. Първото от тях се състоя на 7 и 8 юни на басейна в град Сандански.
Ето и програмата на оставащите до края състезания:
14 - 15 юни Сандански - ДЛОП “Весел делфин”
14 - 15 юни Баня - ДЛОП акватлон
21 - 22 юни Сандански - ДЛОП деца
27 - 29 юни Варна ДЛОП юноши и девойки младша възраст
03 - 06 юли София ДЛОП мъже и жени 27.07. Велинград - ДЛОП триатлон спринт
08.08. Варна - ДП триатлон основна дистанция
От двата велинградски плувни клуба - ПК “Чепинец” и ПК “Белмекен” заявиха, че имат надежди за успешно представяне на своите възпитаници в състезанията. От треньорските щабове на двата тима заявиха, че те са сред малкото клубове в страната, които тренират целогодишно на 25-метров басейн, което не дава възможност на състезателите да покажат максималните си възможности. Треньорите Христо Доксинов (ПК “Чепинец”) и Йорданка Пенина (ПК “Белмекен”) изразиха надежди, че в скоро време ще се направят необходимите постъпки, за да се извърши качествен ремонт на открития плувен басейн, за да може да се подготвят състезателите на необходимата 50-метрова дистанция.
От 2 юни тази година започна да действа нова плувна програма, която се нарича “Научи се да плуваш”. Тя е съвместен проект на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС), Министерство на образованието и общините в България. Началото на кампанията бе положено през 2006 година, когато 10 областни града сформираха първите групи с общо брой 2500 деца. През настоящата година с проект кандидатства и бе одобрен и Плувен клуб “Чепинец”, който вече има сформирани 4 групи от по 15 ученици от училищата “Христо Ботев” и “Васил Левски”.
Заниманията са общо 25 на брой и ще продължат до 31 юли, като в тях са обхванати деца от 2 и 3 клас. Обучението е абсолютно безплатно, като основната цел на програмата е да възпитава ценности у младите, да ги ангажира със спорт, да калява тяхната воля и да отклонява вниманието им от вредните навици.
Тренировките се провеждат от треньорското ръководство на ПК “Чепинец” в лицето на Христо Доксинов и Любов Доксинова на Централния минерален плаж във Велинград. Всеки завършил курса ще получи грамота и фланелки с логото на ДАМС. Самите организатори пък са изпратили всички необходими пособия за правилно провеждане на обучението. В края на курса ще бъде организиран спортен празник, а ПК “Чепинец” изказва своята благодарност на Общинско предприятие “Спортни имоти и пазари” за предоставянето на плувния басейн на Централния плаж. Двамата треньори изразиха увереност, че е възможно точно от този курс да излезнат новите млади надежди на плувния спорт във Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай