Велинград - online - Викторина “60 години - расте и хубавее”: Два отбора си поделиха първото място 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Викторина “60 години - расте и хубавее”: Два отбора си поделиха първото място
Публикувано 2008-06-10 08:57:59 от темпо

След отлагания на дати и часове на 6 юни в ОДК се проведе викторината “60 години - расте и хубавее”, посветена на 60-я рожден ден на Велинград.
Със свои отбори участваха ОУ ”Неофит Рилски”, СОУ “Св.Св. Кирил и Методий”, ОУ ”Христо Ботев” и ОУ ”Георги Бенковски”. Журито бе в състав: Георги Куманов - председател и членове Надежда Ангелова, Никола Делиев и Стефан Сестримски.
Голямата зала на ОДК се оказа много малка за дошлите ученици и учители да подкрепят своите отбори с плакати, знаменца и викове.
Във викторината взе участие и втори отбор на СОУ ”Св.Св. Кирил и Методий” в състав десетокласниците Гергана Захариева, Георги Джиев, Тони Вардева и Владимир Кадурин, които участваха извън класирането, защото нямаше други представители в тяхната възрастова група.
Много за града ни научиха от участниците и журито присъстващите в залата ученици. Така например от етнолога Георги Куманов те узнаха, че крепостта Цепина, която е била столица на деспот Слав и е една от четирите средновековни крепости на България, при това с най-добре запазен замък, е дала името на Чепинско, защото в турския език липсва звукът “ц”.
Отборите, които с жар и знания доказваха с отговорите си,че обичат и затова знаят толкова за родния град бяха в състави:
ОУ ”Неофит Рилски” - Петя Норова, Акима Фурдьова, Катя Златкова, Анелия Влакнова и Таня Димитрова, всичките от 7 клас.
СОУ ”Св.Св.Кирил и Методий” - Диана Лучкова, Лиана Минкова и Йорданка Байрактарова от 8 клас и седмокласниците Мария Косева и Димитър Данаилов.
ОУ ”Христо Ботев” се представи от осмокласниците Добринка Стоилова и Йорданка Гончева и от седмокласниците Йорданка Цопанова, Захра Харира и Ани Борисова.
ОУ ”Георги Бенковски” - Джилян Чауш, Нурия Томова, Вили Машева от 8 клас и Николина и Рашка Гайтанова от 5 клас.
Журито класира на първо място два отбора с равен брой точки: ОУ ”Христо Ботев” и СОУ ”Св.Св.Кирил и Методий”. Всички участници бяха наградени от директор дирекция “Образование и култура” Недялка Стефанова с федербал и топка.
За доброто протичане на викторината се погрижиха солистите на ВГ ”Караоке” при ОДК с ръководител Юлия Ковачева Сонай Юсейн и Мария Пашова. С песента “Не плачи за мен, България” в изпълнение на Сонай Юсейн и думите му “България е единствена за мен” и с бурните аплодисменти на участници и зрители завърши викторината посветена на 60-я рожден ден на Велинград.
Дотук бяха фактите, а сега коментарът, който ще започна с думите на Апостола на свободата “...нека да си кажем кривиците”. Кривиците на викторината, посветена на юбилея на нашия град, според мен са няколко. Първо, участието на отбори само от прогимназиалния курс, защото във Велинград има и среднообразователни училища. Организаторите на викторината не бяха обезпечили технически самото провеждане на състезанието, нямаше табло, на което да се записват резултатите на отборите. Затова и обявяването на класирането бе посрещнато с викове “Корупция!”. Един от членовете на журито (г-н Стефан Сестримски) е преподавател в училище, което участва със свой отбор. Да не говорим, че по правило всяко жури се състои от нечетен брой членове.
И накрая един въпрос към организаторите: толкова много ли щеше да струва на общината написването на 5 грамоти, които да се връчат на участниците, за да останат в архивите на училищата, та след време да се знае, че такова събитие е имало и децата са участвали в него? Грамотите, освен че са морални награди, са и писмени знаци, отбелязващи пътя на времето.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай