Велинград - online - ПРЯКА РЕЧ:Докога политически и лични пристрастия вместо решаване на проблемите? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПРЯКА РЕЧ:Докога политически и лични пристрастия вместо решаване на проблемите?
Публикувано 2008-06-10 09:03:01 от темпо

Текстът, който публикуваме, е изпратен под формата на декларация от Инициативния комитет “Да поработим за Велинград” до областния управител на Пазарджик, председателя на Общински съвет Велинград и кмета на община Велинград

Следим зорко работата на Общински съвет - Велинград, на кмета на общината и на Общинска администрация след избори 2007.
Заявяваме, че дотук в работата на Общински съвет Велинград се забелязва “Старата песен на нов глас”. Определено считаме, че стилът “Аз на тебе, ти на мене” е налице. Политически и лични пристрастия ръководят работата на Общинския съвет.
Считаме, че след като тези институции, в цялост представляващи община Велинград, не работят в синхрон като зъбните колела на един държавен механизъм, ние като Инициативен комитет “Да поработим за Велинград”, ще поставяме питания и искания не само за благоустрояването на общината, но и за спазването на закона за местното самоуправление и правилника на Общинския съвет, както и за добрия тон между управляващите институции.
Заявяваме, че приетата като дарение емблема на Велинград от Общинския съвет е нередно да бъде трансформирана в герб на града, без да е преминала през публично обсъждане и това ли е най-важното в момента преди отбелязване на 60-годишния юбилей на Велинград, началото на летния туристически сезон и Велинградските празници на културата, които се нуждаят от емблема вече толкова години.
Велинград не е благоустроен, той прилича на строителна площадка, с мръсни и разбити улици, неоформени паркови пространства, мръсни паметници, минерални извори и чешми, мръсни и занемарени частни павилиони, автобусни спирки и бани.
Това ли за пореден път ще покажем на гостите на Велинград? ДОКОГА всички институции ще нехаят и ще са във вечен конфликт?
Ние декларираме, че ще следим и ще сезираме всяка една от тези институции, които са отговорни за това състояние на общината и се надяваме проблемите на града и неговите жители да бъдат навреме, качествено и културно решени.
ИК “Да поработим за Велинград”: София Ключкова - председател, Божана Маркова - секретар

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай