Велинград - online - Според съветници общинската болница е декапитализирана 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Според съветници общинската болница е декапитализирана
Публикувано 2008-06-10 09:11:18 от темпо

В първия ден на изтеклата седмица настъпи нов развой в конкурса за управител на общинсакта болница “МБАЛ-Велинград”. На 2 юни комисията с председател Тома Пачалов обяви, че д-р Радиана Кюркчиева е подала молба, че се отказва от участие. Д-р Кюркчиева бе единственият кандидат за поста, подал документи в обявения от Общинския съвет срок. При липсата на кандидати конкурсът ще бъде прекратен, на следващата сесия комисията ще докладва и съветниците ще решават кога да бъде обявена нова процедура.
Ден по-късно, на 3 юни, избраният преди месеци за временно изпълняващ длъжността управител д-р Весел Хърльов бе вписан като управител на дружеството от Агенцията по вписванията в Пазарджик. Той ще заема поста до встъпване в длъжност на нов управител.
На сесията на 6 юни бе разгледан годишният доклад за дейността на “МБАЛ-Велинград” ЕООД за 2007 г., внесен от д-р В. Хърльов. През 2007 г. числеността на персонала на болницата е 212 човека. Работните заплати са изплащани в срок, няма забавяния. Приходите на дружеството са 2 881 000 лева, а съпоставката между приходи и разходи формира печалба от 50 000 лева. Общата сума на активите е 1 192 000 лева, от които 346 000 лева са собствен, а останалите привлечен капитал. Предвижданията за 2008 г. са “МБАЛ-Велинград” да запази мащаба и характера на дейността си без съществена промяна. Освен годишния финансов отчет съветниците разгледаха и доклада на независимия одитор на дружеството.
Решението на съветниците бе, че приемат двата доклада, но без да освобождават от отговорност досегашната управителка д-р Йорданка Савова. Председателят на комисията по образование и здравеопазване Венко Бозев изрази опасения, че общинската болница е декапитализирана, тъй като има материални активи за 500 000 лева и неразплатени задължение за над 700 000 лева. При това положение има опасност някой от кредиторите да поиска собственост срещу дължимото, подчерта г-н Бозев.
Общинският съвет задължи кмета Лебанов да поиска Държавен финансов контрол - Пловдив да извърши финансова ревизия на болницата.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България