Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ:13.06.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ:13.06.08
Публикувано 2008-06-10 09:13:11 от темпо

НАРЕДБА Съветниците приеха Наредба за принудителното изпълнение на заповеди, издадени от кмета на община Велинград за премахване, преобразуване или ремонтиране. Тя ще се прилага при строежи, опасни за здравето и живота на гражданите, негодни за използване, застрашени от самосрутване, вредни в санитарно-хигиенно отношение, създаващи условия за възникване на пожари и др. В наредбата е указан редът, по който ще се изпълняват заповедите за принудително премахване или ремонтиране на такива строежи.

ПРАВИЛНИК По предложение на Тома Пачалов бе направена промяна в Празилника за дейността на Общинския съвет. Решено бе, че проблеми, по които съветниците са се произнесли с решение, могат да бъдат вкарвани в дневния ред най-малко след 6-месечен срок. По настояване на ОА изключение ще се прави при наличие на новооткрити обстоятелства или при допусната явна техническа грешка.
ЗЕЛЕНО Програмата за опазване и развитие на зелената система на община Велинград бе приета с множество допълнения от страна на Комисията по туризъм и околна среда. Комисията предложи в 3-месечен срок да се провери как се изпълнява програмата. Съветниците поискаха точна информация за зелени площи, които са обект на отчуждаване и каква е волята на собствениците им. Предложено бе за поддръжката на парковете да се обмислят форми за публично-частни партньорства.

НАРКОТИЦИ Новият Общински съвет по наркотичните вещества ще бъде с председател зам.-кмета Ангел Даскалов и 18 членове. По предложение на съветниците за членове на съвета бяха допълнени шефовете на полицията, прокуратурата и съда и педагогически съветник от училището в Сърница. Приета бе и програма за работата на съвета през 2008 г.

“ТОЛЕРАНТНОСТ” За представител на община Велинград в сдружение “Толерантност” бе избран общинският съветник от ДПС Мустафа Бухов, помощник-директор на СОУ Хр. Смирненски” в Света Петка. В сдружението членуват 50 общини със смесен етнокултурен и етнорелигиозен състав на населението.

ВОДОПРЕКАРВАНЕ “Орхидея” ЕООД с управител Сергей Пенин получи право за прокопаване, водопрекарване и полагане на трасе за минерална вода от топлопровод Власа до семейния хотел “Орхидея”. Дължината на трасето е 37 метра, а фирмата има разрешение за водовземане, издадено от министър Джевдет Чакъров.

КОНКУРСИ Въпреки спорове дали е приключила съдебната процедура, съветниците решиха да обявят конкурс за отдаване под наем за срок от 5 години на кафе-бар до общинския бизнес-център. Предишният Общински съвет даде помещението за безвъзмездно ползване на Местна инициативна група “За Община Велинград”, но по закон безвъзмездното отдаване е невъзможно. Кметът Иван Лебанов подчерта, че с такова предизборно раздаване на обекти е приключено. Конкурс ще бъде обявен и за отдаване под наем на 42 кв.м. общинска земя на ъгъла на ул. “Юндола” и “Бачо Киро”.

БЛАГОВОТО За пореден път съветниците не разрешиха продажбата на земеделски имоти в местността Благовото по молба на Ценко Дрънков и Исмаил Газаренов.

ПОПИН КАМЪК След като не одобриха определената от лицензиран оценител цена 3 лева за квадратен метър земя в м. Попин камък, съветниците приеха обща цена 15 927 лева за двата общински имота от 0.585 и 0.724 дка. Фирмата-купувач ще изгражда вилно селище на Попин камък и дарява на общината свой имот от над 300 кв.м., който попада в регулацията на Дома за деца, лишени от родителски грижи.

ВОДОЕМ Общината отпусна 20 000 лева без ДДС за довършителни работи, за да се пусне в експлоатация водоем № 2 в Драгиново. Без пуснате на обекта селото е застрашено от тежък режим на водата през лятото.

ТУРИСТИ Туристическо дружество “Юндола 1919” ще ползва възмездно стая в Старата сграда на общината. Председателят на Общинския съвет Борис Голомехов, който оглавява и дружеството, съобщи, че има принципно съгласие за обединение на трите туристически дружества във Велинград. Освен това УС на БТС ще финансира една щатна бройка, за да подпомогне дейността на местните организирани туристи.

ЧИТАЛИЩЕ Народно читалище “Св.св. Кирил и Методий” получи безвъзмездно право на ползване на имота на Зала на мира в центъра на Чепино. Правото на ползване е до прекратяване на читалището, кметът ще подпише договор с председателя на настоятелството.

КОНЦЕСИИ Кметът Иван Лебанов представи пълна информация за изпълението на договорите за четирите концесии (трите бани и “Милениум”). Това стана по повод питане от съетници. Най-много нарушения по договора са констатирани за концесията на Кална баня, спечелена от СД “Братя Бееви”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води