Велинград - online - 16 бутнаха Каферинова от заместник-председателския пост 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

16 бутнаха Каферинова от заместник-председателския пост
Публикувано 2008-06-10 09:15:01 от темпо

С 16 гласа при тайно гласуване Екатерина Каферинова бе отстранена от поста заместник-председател на Общинския съвет. Искането бе внесено от 9 съветници на 30 май с мотив, че г-жа Каферинова системно не се справя с изпълнението на служебните си задължения и бе гласувано в самото начало на заседанието на 6 юни.
За самата Екатерина Каферинова изходът от битката бе предизвестен, но в емоционално слово преди гласуването (виж карето) заяви, че няма да приеме предложената й сделка и да подаде оставка, защото в нищо не е виновна. Тя посочи като причина за своето отстраняване политически и лични амбиции основно на ДПС, защото Кръстава вече трети мандат не се управлява от ДПС, а от нейната партия ЗНС.
Мустафа Джамбаз, съветник от ДПС, отрече, че искането е заради политическите игри в Кръстава и дори се извини, че са забъркали в казуса и кмета Лебанов, който нямал никаква вина. Той обвини Ек. Каферинова, че ако тя си гледа работата като заместник-председател, то не би трябвало до сесията да стигат неизпипани проекти за решения. Това предизвика ответната реакция на съветничката, че е срамота, че М. Джамбаз не е чел ЗМСМА и не знае, че органът, който допуска проектите за решения не е председателството, а Оперативното бюро. Ек. Каферинова каза, че ако потърси правата си по съдебен ред, ще бъде възстановена на поста и поиска от ДПС да не заблуждават обществото, че не става въпрос за грозни политически пазарлъци.
Тайният вот бе организиран от 7-членна комисия от съветници, която предложи странна за тайно гласуване процедура - в стаята на председателя с празна бюлетина, върху която всеки съветник саморъчно пише “за” или “против” искането за отстраняване на заместник-председателката. След дълго преброяване на бюлетините председателят на комисията Али Мареков обяви, че 16 са гласували “за”, 2 “против”, 1 бюлетина е празна, а 9 съветници не са участвали във вота.
Всичко беше предизвестено и договорено, каза Ек. Каферинова. Тя изрази недоумение защо за нейното отстраняване заедно с ДПС и БЗНС с местен лидер Георги Велев в безпринципна коалиция са гласували и съветниците от БСП, въпреки че и в предизборната борба, и в Общинския съвет тя винаги е защитавала политиката на кмета Иван Лебанов. Залата изпрати с аплодисменти думите й, че като общински съветник ще продължи да подкрепя водената от кмета политика.
Съветникът от БЗНС Георги Панов я попита като говори за принципи колко БЗНС-та е сменила и получи категоричен отговор “Нито едно” и обяснение, че според съдебната регистрация ЗНС е единствен законен приемник на БЗНС-НС. М. Джамбаз побърза да заяви, че по изборите ДПС не е работило за Иван Лебанов, но сега ще го подкрепят с действията си. Финал на драмата с отстраняването на Ек. Каферинова като заместник-председател бяха думите на Златко Златанов, че това не е начинът и е било направено много първобитно.
По закон Ек. Каферинова остава общински съветник. Загубата на поста няма финансови последици, тъй като заради становище на Националното сдружение на общините заместник-председателите на общинските съвети не получават по-високи възнаграждения от колегите си съветници.
Засега едно от трите места за заместник-председател на Общинския съвет остана вакантно.
Елена Баева

Екатерина Каферинова:
Като съветник ще бъда дори по-силна
От 10 дни се води една непристойна война в Общинския съвет, между Общинския съвет и Общинска администрация. Пазарлъци недостойни! Днес ми бе предложено да си дам сама оставката и тя ще бъде изтеглена. Ако я подам, сама се признавам виновна в нещо. За всички е ясно, че неизпълнението на задълженията не е истинският мотив. Никога не съм бягала от отговорност, работя активно в комисиите, участвала съм във всички сесии. Заместник-председателското място няма заплащане, но съм по 8 часа в кабинета, спазвам приемния ден. Причините са дълбоко политически: някой трябва да покаже надмощие. Всички декларират, че са задгърбили конфронтацията, но не минаха и няколко месеца и докъде стигнахме - две провалени сесии. Някой извива ръце. Знам, че ще ме махнат, но няма да подам оставка, защото не съм виновна. Ще бъда дори по-силна като общински съветник! Това, което става тук, е позорно и срамно. Грозно е и ще става още по-грозно, защото коалициите са безпринципни.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай