Велинград - online - Временно примирие на висока цена 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Временно примирие на висока цена
Публикувано 2008-06-10 09:22:01 от темпо

След две провалени заседания Общинският съвет най-после проведе сесия на 6 юни. Редовната сесия на 27 май не се състоя, тъй като в залата имаше само трима съветници от БСП, а бойкотът на останалите бе обяснен в декларация за липсващия диалог между съветниците и кмета. На свиканото от председателя Борис Голомехов заседание на 4 юли присъстваха 13 съветници от Зелена България, БСП, ЗНС, ГЕРБ и ВМРО, но отсъстваха групите на ДПС и БЗНС плюс няколко други съветници. Бройката се оказа недостатъчна за кворум и сесията отново бе провалена - факт, оценен от пълната с граждани зала като умишлен саботаж, подигравка с народа и повод съветниците да бъдат лишени от заплати. Кметът Иван Лебанов внесе успокоение с призива да имаме воля да изчакаме до петък. В петък, 6 юни, бойкотът свърши и 28 градски старейшини дойдоха на сесия - част от тях притиснати от закона, според който при три последователни неявявания на заседания губят пълномощията си като общински съветници. От ДПС обясниха поведението си в декларация, изтъквайки повишеното напрежение между Общинския съвет и Общинска администрация и нуждата да се преразгледат позициите.
На заседанието на 6 юни бе постигнато временно примирие в отношенията между двете власти. Но на висока цена: първо от заместник-председателския пост бе отстранена Екатерина Каферинова, след това кметът Иван Лебанов и депутатът Фидел Беев влязоха в люта схватка, а на финала от дневния ред бяха изтеглени всичките 8 точки, по които останаха недоговорени и неспазарени спорове. Така бяха избегнати гласуванията по исканията на Фидел Беев за високоетажно строителство, изменението на старо решение за паркинга на Клептуза, даването на постоянен статут на магазин-павилион в центъра на Велинград, информацията за извършена финансова инспекция на общината, прехвърляне на собственост в м. “Голямо блато”, попълване на нов имот на Юндола, учредяване на право на ползване на ресторант “Чевермето”. По всяка от тези точки имаше дълги прения в комисиите и преди сесията и за да демонстрират конструктивност съветниците ги вкараха във фризера - неясно докога.
Симптоматично бе, че по време на цялата сесия съветници от различни групи се надпреварваха да засвидетелстват подкрепа за политиката на кмета Иван Лебанов и повтаряха познатия мотив, че трябва да се сложи край на конфронтацията. От своя страна кметът оприличи случващото се на скандали в младо семейство, но успокои, че изводите са направени от двете страни.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води