Велинград - online - Нежната сила на съпричастието 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Нежната сила на съпричастието
Публикувано 2008-06-17 14:24:13 от Темпо

Първата инициатива на сдружението на велинградските жени “Нежна сила” доказа, че няма по-голяма сила от човешката доброта и съпричастност. На 12 юни в Кавърдановата къща се състоя благотворителен кафе-театър, като предварително бе обявено, че събраните от билети средства ще бъдат дарени за лечението на д-р Деница Шанова.
Съдбата на родената и израснала във Велинград зъболекарка, която преди месеци бе залята с киселина на улица в София, явно не остави велинградчани безучастни. Повече от 200 човека закупиха билети и присъстваха на представлението, с което показаха личното си съпричастие към благоворителната кауза. Сред присъстващите бяха кметът Иван Лебанов и четиримата му заместници, колеги стоматолози на д-р Шанова, нейни съученици от гимназията, учители, които са били колеги на родителите й и много велинградчани, решили да помогнат.
Актьорите от столичния театър “Екосцена” Юлия Кожинкова и Георги Габровски представиха спектакъла “Посещение на млада дама”. Изборът на пиесата се оказа изключително точен, защото темата за отношенията между мъжете и жените беше интересна за многобройната аудитория. Убедителните превъплъщения на актьорите завладяха залата и заслужиха много аплодисменти.
Сдружение “Нежна сила” осигури спонсор, който заплати хонорара на актьорите, за да може цялата сума от билетите да бъде дадена за лечението на д-р Шанова. От своя страна актьорите дариха 50 лева от своя хонорар за благотворителната кауза. Така в крайна сметка беше събрана сумата от 2240 лева, която г-жа Росица Лебанова, председател на управителния съвет на “Нежна сила”, поднесе на Деница Шанова. Присъствието на д-р Шанова бе изненада, а самата тя бе изключително развълнувана и през сълзи благодари за помощта и за това, че в този труден момент благодарение на хората от Велинград е почувствала, че не е сама. Голяма заслуга за случилото се имат и нейните съученици, чиито усилия за набиране на средства бяха подкрепени от “Нежна сила”.
След големия успех на първата инициатива на сдружението г-жа Лебанова чрез в. “Темпо” благодари на спонсора на спектакъла, на актьорите за чудесната игра и дарените средства, на Соня Чавдарова за любезното домакинство на Кавърдановата къща и на всички, които помогнаха за набирането на средства. Сред тях имаше и много млади хора, а това иде да покаже и големия възпитателен ефект на едно подобно мероприятие, смята Росица Лебанова.
“Нежна сила” продължава напред, като следващата идея на сдружението е да организира изложба-базар на гоблени. От сдружението напомнят на своите членове и на всички жени, които искат да се присъединят, че редовната сбирка е всяка първа сряда от 18 часа в Кавърдановата къща.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води