Велинград - online - Нежната сила на съпричастието 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нежната сила на съпричастието
Публикувано 2008-06-17 14:24:13 от Темпо

Първата инициатива на сдружението на велинградските жени “Нежна сила” доказа, че няма по-голяма сила от човешката доброта и съпричастност. На 12 юни в Кавърдановата къща се състоя благотворителен кафе-театър, като предварително бе обявено, че събраните от билети средства ще бъдат дарени за лечението на д-р Деница Шанова.
Съдбата на родената и израснала във Велинград зъболекарка, която преди месеци бе залята с киселина на улица в София, явно не остави велинградчани безучастни. Повече от 200 човека закупиха билети и присъстваха на представлението, с което показаха личното си съпричастие към благоворителната кауза. Сред присъстващите бяха кметът Иван Лебанов и четиримата му заместници, колеги стоматолози на д-р Шанова, нейни съученици от гимназията, учители, които са били колеги на родителите й и много велинградчани, решили да помогнат.
Актьорите от столичния театър “Екосцена” Юлия Кожинкова и Георги Габровски представиха спектакъла “Посещение на млада дама”. Изборът на пиесата се оказа изключително точен, защото темата за отношенията между мъжете и жените беше интересна за многобройната аудитория. Убедителните превъплъщения на актьорите завладяха залата и заслужиха много аплодисменти.
Сдружение “Нежна сила” осигури спонсор, който заплати хонорара на актьорите, за да може цялата сума от билетите да бъде дадена за лечението на д-р Шанова. От своя страна актьорите дариха 50 лева от своя хонорар за благотворителната кауза. Така в крайна сметка беше събрана сумата от 2240 лева, която г-жа Росица Лебанова, председател на управителния съвет на “Нежна сила”, поднесе на Деница Шанова. Присъствието на д-р Шанова бе изненада, а самата тя бе изключително развълнувана и през сълзи благодари за помощта и за това, че в този труден момент благодарение на хората от Велинград е почувствала, че не е сама. Голяма заслуга за случилото се имат и нейните съученици, чиито усилия за набиране на средства бяха подкрепени от “Нежна сила”.
След големия успех на първата инициатива на сдружението г-жа Лебанова чрез в. “Темпо” благодари на спонсора на спектакъла, на актьорите за чудесната игра и дарените средства, на Соня Чавдарова за любезното домакинство на Кавърдановата къща и на всички, които помогнаха за набирането на средства. Сред тях имаше и много млади хора, а това иде да покаже и големия възпитателен ефект на едно подобно мероприятие, смята Росица Лебанова.
“Нежна сила” продължава напред, като следващата идея на сдружението е да организира изложба-базар на гоблени. От сдружението напомнят на своите членове и на всички жени, които искат да се присъединят, че редовната сбирка е всяка първа сряда от 18 часа в Кавърдановата къща.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола