Велинград - online - БСП взела политическо решение да подкрепи ДПС и БЗНС 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

БСП взела политическо решение да подкрепи ДПС и БЗНС
Публикувано 2008-06-17 14:34:57 от Темпо

Решението на БСП да бъде подкрепеното искането на ДПС и БЗНС за сваляне на Екатерина Каферинова от поста заместник-председател на Общинския съвет, е било политическо. Това стана ясно в отговор на въпрос на в. “Темпо” към лидера на партията и общински съветник Тома Пачалов на състоялата се на 9 юни редовна пресконференция на председателството на местния парламент.
Г-н Пачалов обясни, че след като 9 съветници от ДПС и БЗНС са подписали и внесли в Общинския съвет искането, се е провело заседание на Изпълнителното бюро на БСП. Именно Изпълнителното бюро като колективен орган е задължило тримата съветници от БСП да гласуват в покрепа на искането на ДПС и БЗНС като условие те да влязат на заседанието на Общинския съвет. Тома Пачалов се върна към дните около двете провалени заседания на сесията на 27 май и 4 юни, отчитайки появилото се тогава голямо напрежение и преексплоатирането на темата в друга посока. Трябвало да се търсят мостове и пътища, да се създаде действаща среда в Общинския съвет заради реалната опасност да се блокира работата на сесията, а оттам и на администрацията и цялата община. Затова била проведена и среща между кмета Лебанов и работни групи от Общинския съвет, като целта била да се тушира и напрежението в Кръстава, свързвано с политическата формация ЗНС.
Следващият въпрос на “Темпо” беше дали решението на Изпълнителното бюро на БСП е било да се подкрепи само конкретното искане на ДПС и БЗНС за предсрочно прекратяване пълномощията на Ек. Каферинова като зам.-председател или става въпрос за създаване на ново мнозинство в Общинския съвет. Тома Пачалов подчерта, че решението е само за конкретния случай и че всяка политическа сила ще преценява своите действия в Общинския съвет в рамките на закона.
Свалянето на г-жа Каферинова от заместник-председателския пост бе най-коментираната тема на пресконференцията. Председателят Борис Голомехов заяви, че въпросът за овакантеното зам.-председателско място не е поставян и председателството няма такива намерения. Стремежът им ще е да се работи на по-широка основа и в екип, независимо кой от коя политическа сила е. Той напомни, че основната цел на декларацията на Общинския съвет е била двете власти да си подадат ръка, да се загърбят политическите пристрастия и да се усторят нещата в работата на Общинска администрация и местния парламент.
Според заместник-председателя от ВМРО Венцислав Еличин мотивът за свалянето на Ек. Каферинова заради системно несправяне с работата не отговаря на истината и не е точен. Той подчерта, че г-жа Каферинова е обществен човек, от години се занимава с тази работа и е помагала на много от съветниците с опита си.
Обсъдена бе и процедурата на проведения таен вот, като председателството прие тезата на в. “Темпо”, че бюлетини, върху които всеки съветник собственоръчно пише “за” или “против” не са най-правилният и гарантиращ тайната на вота вариант. Занапред при тайно вотове бюлетините ще са напечатани, а сега законността на вота бе гарантирана с участието на съветници от всички политически групи, каза Т. Пачалов. Според Б. Голомехов независимо дали вотът е таен или явен, съветниците трябва да гласуват по съвет и без да се поддават на натиск.
Попитахме председателството какво печели и какво губи Общинския съвет с решението си да отложи всички горещи и спорни точки. “Наистина не трябва да си зариваме главата в пясъка, проблемите си стоят и трябва да бъдат решени”, каза Б. Голомехов. Положителното в случая е, че отлагането дава възможност гражданите да се запознаят с проблемите по-обстойно и да се намери по-широк консенсус.
Според Т. Пачалов причина някои от гражданите да поискат техните точки да бъдат оттеглени е приетата промяна в Правилника на Общинския съвет. Според промяната при отрицателно становище по точката проблемът може да се гледа отново чак след 6 месеца и това е стреснало част от вносителите. Промяната обаче е в правилната посока, ще облекчи работата на съветниците и ще даде време те да се занимават повече с обществено значими, а не лични, въпроси, подчерта Т. Пачалов.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай