Велинград - online - ОТЗВУК:Злополучната сесия на Общинския съвет с двете бойкотирани заседания показ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОТЗВУК:Злополучната сесия на Общинския съвет с двете бойкотирани заседания показ
Публикувано 2008-06-17 14:42:03 от Темпо

Злополучната сесия на Общинския съвет с двете бойкотирани заседания показа, че нещо сериозно куца и скърца във взаимоотношенията между изпълнителната и законодателната власт. То е знак, че се обострят тлеещите вече години наред противоречия и конфликти между тях. В същото време стана ясно, че в основата на това скърцане и куцане са не само лични и лобистки интереси, но и борба и доказване кой е по-по-най в този град и тази община. Към това кълбо от проблеми се добавят и някои междуличностни интереси и групови взаимоотношения. Всичко това крие тревожна опасност с трагични последствия. То е път не към възхода, а към застоя в развитието на велинградската община.
По стечение на обстоятелствата ние живеем 8 месеца във Велинград и само 4 месеца в София. Общуваме с много хора - роднини, приятели, познати. Така станахме свидетели как тези разногласия и политически раздори в общината засилват и задълбочават разочарованието и отчаянието на гражданите и пречат да се осъществят редица добри намерения на кмета Иван Лебанов за възраждането на Велинград като туристически град и добро място за работа и живеене.
Разбира се, този сблъсък на мнения, оценки и позиции по време на сесията на съвета, а и след нея, не е вой на хиени с мирис на кръв. Не! Но това е сериозен конфликт и наличие на нова криза, които не водят към добро, а създават и нагнетяват омраза и напрежение с висока цена. А на гражданите им се иска този юбилей да бъде съзидателен, обединителен и доходоносен за всички. Иска им се да не се помрачава от политически разпри и ненавист. Иска им се не война между изпълнителната и законодателната власт, а подадена ръка за разбирателство и сътрудничество, защото това е смисълът на живота и пътят към доброто бъдеще на Велинград. Омразата и зловредното политическо противоборство са спътник на застоя и характеристика на празните хора и бездарните политици и държавници. За това ние призоваваме и изпълнителната, и законодателната власт, ако сега не могат да наберат скорост и политическа воля за преодоляване на конфликтите и противоборствата, то поне да ги замразят в тази юбилейна година и осигурят повече спокойствие, повече сигурност и повече усмивки на хората. Велинградчани искрено очакват от своите избраници да не си копаят сами гроба, а да загърбят лошото и прегърнат доброто във взаимоотношенията и сътрудничеството си. Различия на мнения, възгледи и позиции може и трябва да има. Но те не трябва да водят до засилване на разделението в обеството и отчуждаване от общината. Сега е време за работа и съзидание, не да политически “панаири” и разруха.
По-добре е да бъдеш опашка на доброто дело, отколкото глава на лошото. Нека в тази юбилейна година покажем силата не на омразата и противопоставянето, а силата на родопския градивен дух, самочувствие и човечност.
Ганка и Георги Златинови

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води