Велинград - online - Изследваха дишането на 73 общински служители 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Изследваха дишането на 73 общински служители
Публикувано 2008-07-01 08:45:58 от темпо

На 23 и 24 юни по инициатива на Пневмоболница “Света Петка Българска” и във връзка със световния ден за борба с тютюнопушенето в малката зала на Общината се проведе безплатно профилактично изследване на дишането, на съдържанието на кислород и пулса за общинските служители. От тях 73-ма се възползваха от предоставената им възможност.
Профилактиката бе проведена от главната сестра на болницата Надежда Маринкова и медицинските сестри Светла Стойменова и Мария Лазарова. Изследването на дишането бе направено с високопрецизния апарат спирометър, който изследва и отчита 16 показатели на дишането. Изследването на съдържанието на кислород и пулса бе извършено с пулсоксиметър.
Резултатите излизаха веднага на книжен носител и дошлите на профилактичния преглед бяха запознавани на място с тях. Така на някои от служителите бе препоръчано да се обърнат към личния си лекър за задължителна консултация.
По думите на д-р Шопова пушачите е необходимо по-често да си правят профилактиктични прегледи от този тип, защото са по-предразположени към проблеми с белите дробове и дихателните пътища.
От д-р Шопова научихме още,че преди две седмици за нуждите на Пневмоболницата е закупен професионален модел БИОТРОН. Това е апарат за светова терапия, който активизира силите на самосъживяване на клетката и регенеративните процеси започват да работят. Поляризираната светлина има положителен биостимулиращ ефект на живи клетки, като предизвиква активация и регенерация на органи и кръвни клетки, активира клетъчния метаболизъм, стимулира функционирането на имунната система. Процедурите с апарата БИОТРОП са особено полезни за хора след операции, за диабетиците с отворени рани, за отпускане и намаляване на болката при разтегнати сухожилия и мускули като възстановява дейността им, а при хората с шипове намалява сковаността, облекчава движенията и намалява болката. Една процедура лечение със светлина трае 10-15 мин. и струва 90 стотинки.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България