Велинград - online - Музиканти и мажоретки спечелиха публиката в Унгария и Полша 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Музиканти и мажоретки спечелиха публиката в Унгария и Полша
Публикувано 2008-07-01 08:57:45 от темпо

Наше момиче с приза за най-красива мажоретка От 8-дневно турне се завърнаха Духовият оркестър и мажоретен състав “Димитър Мечев” при ОНЧ “Отец Паисий” Велинград в предобедните часове на 25 юни. Българският състав бе официално придружаван от зам.-кмета на община Велинград Ангел Даскалов.
Още във втория ден от своето пътуване, на територията на Унгария, велинградският състав е изнесъл първия си концерт. Той е бил по покана на Акила Фокс - диригент на Духовия оркестър в град Кишкьорош, чийто състав пък ще върне визитата по време на Празниците на културата във Велинград.
Много мили отзиви са получили при участието си велинградските музиканти и мажоретки. Според домакините, които изявили желание да ги видят и чуят отново на връщане, такъв състав не им бил гостувал. Град Кишкьорош е едно от местата, където се произвежда прочутото унгарско вино. Освен участието си съставът ни е имал възможност да посети намиращия се там музей на виното, където е била демонстрирана нова технология за производство на божественото питие.
Изключително натоварена програма и отлично представяне бележат 3-те фестивални дни в град Швиечие, който се намира в северната част на Полша , на около 140 км от Балтийско море. През първия ден нашите момчета и момичета са свирили и танцували на градския стадион , където е открит фестивалът, а през втория ден са участвали в нощно шоу на градския амфитеатър. Третият фестивален ден е преминал отново с дефиле на стадиона и следобеден концерт в амфитеатъра.
Още 7 състава са взели участие във фестивала: 4 полски ,2 руски и 1 от Беларус. Самият фестивал не е имал конкурсен характер, но за отличното си представяне велинградчани са получили купа като специална награда от възхитената публика. И това не е всичко, защото освен талантливи, нашите деца са и много красиви. Доказателство за това е фактът, че наша мажоретка е грабнала приза “Мис Фестивал”. Освен удоволствието да бъде призната за най-красива, щастливката Надя Герова е получила и предметна награда CD-плеър.
Призираните състави, между които и велинградският, са имали още едно участие. То е било в близко до Швиечие населено място, което е отбелязвало местен празник. При завръщането си велинградчани са посетили Краков и Будапеща , които безспорно са ги очаровали със своите забележителности
Като изключително добро определя представянето на велинградския състав диригентът на оркестъра Димитър Лазаров. Той твърди , че момчетата и момичетата трупат все повече рутина и се развиват възходящо. Чудесна генерална репетиция за предстоящото си участие във велинградските празници на културата си направихме, каза г-н Лазаров. Въпреки това след няколко дни почивка отново започваме репетиции.
Ръководството на ОНЧ “Отец Паисий” поздравява целия състав за отличното представяне, благодари на всички участници за дисциплината и усърдието , които са проявили и им желае здраве и нови бъдещи успехи.
Весела Цинцева, “Интеграция и ВО” при ОНЧ “Отец Паисий”

Зам.-кметът Ангел Даскалов:
Бях горд през всеки миг от турнето
Бях сред публиката на всички концерти и пак бях горд, защото аплодисментите и бисовете за нас бяха безкрайни. Заради нашите деца многохилядната публика викаше “България” и “Велинград”. Бях горд и при срещата с кмета на град Швечие, който ни прие и ни поздрави лично, връчвайки ни специалните награда за нашите изпълнения. Бях и малко тъжен от съвсем не представителните униформи на Представителния ни оркестър и от толкова остарелите музикални инструменти, особено на фона на другите участници. Видях как парковете на градовете се превръщаха в сцени на музикалното и танцово изкуство, а Велинград има толкова красиви паркове...

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води