Велинград - online - Валентина Цветанова:Първият павилион с нова визия е готов 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Валентина Цветанова:Първият павилион с нова визия е готов
Публикувано 2008-07-01 09:00:33 от темпо

През миналия век особено популярна беше закачката за разликата между Париж и Велинград, на която велинградчани отговаряха, че Париж е милионен, а Велинград е павилионен. Припомням градския фолклор, защото новото ръководство на общината имаше амбицията за промяна визията на града ни и тази промяна да се види още в началото на курортния сезон. И тъй като няма нищо ново за гледане, се обърнах с въпроса за павилионите към зам.-кмета Валентина Цветанова.
Нейният отговор: “Нашето желание бе и е да се работи по промяна визията на нашия град, в това число и по въпроса с павилионите. Общинският съвет не намали броя на петната за павилиони, смятайки, че по този начин извършват социална дейност. Общинска администрация реши да започне работа по промяната от павилионите при Женска баня, още повече, че техните договори изтичаха. Проведе се конкурс за павилиони с нова визия. За едно петно на конкурса участваха средно по 4 кандидати - досегашните ползватели и фирми на семейство Пройчеви и техни приближени. Поради неточност в документацията по конкурса тези фирми не спечелиха и сега всички решения на конкурса са обжалвани в Административния съд в Пазарджик, а ние чакаме неговите решения. Все пак имаме един павилион от новия вид вече готов - това е павилионът на фирма “Лиана и Георги Минкови”, по-известна като “Мистър Сандвич”.
Използвам възможността да подчертая поредното доказателство, че общината няма задни мисли по тези въпроси, като припомня гласуваното от Общински съвет предложение на кмета Иван Лебанов за 350 евро за квадратен метър общинска земя. Но, както е казал народът, “Който не вярва на себе си, как да вярва на другите”. Нашето желание като общинско ръководство е да изкараме средства, които да се вложат в инфраструктурата на града. Искаме да работим открито и го правим.”
И тъй като въпросът с рекламите в нашия град е много дълго време нерешаван, а се знае, че рекламите носят много пари, попитах и по този въпрос г-жа Цветанова: “Стартирахме кампанията по свалянето на рекламно-информационните елементи на територията на града. От 16 договора за реклама преди старта на кампанията сега са 21 сключени и платени по наредбата. Има подадени молби, по които се работи и в момента. Припомням предложението на кмета към местните фирми, които желаят да рекламират по време на тържествата - да кандидатстват.”
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води