Велинград - online - Театърът експериментира в премиерата на “Клошария” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Театърът експериментира в премиерата на “Клошария”
Публикувано 2008-07-01 09:11:28 от темпо

С бягство от класическите пиеси и нова, модерна постановка ще изненадат своята публика велинградските театрали в навечерието на 115-годишнината на ОНЧ “Отец Паисий” и по случай тържественото честване на 60 години от създаването на Велинград.
Идеята за написването на “Клошария” хрумва на автора Димитър Христов от конкретна случка, докато се разхождал една сутрин по улица в краен софийски квартал. Пиесата може да бъде определена като социална. Тя показва живота на обедняващата интелигенция в годините на преход и развиваща се демокрация в съвременна България. Дело на автора Димитър Христов е и музиката, като началната и финална песен дори ще звучат с неговия глас
Режисьор на “Клошария” е Валентина Фиданова–Коларова, която любителите на театралното изкуство помнят от участието й в “Есента на един следовател”, поставена на велинградска сцена през 1982 г.
Публиката ще има възможност да види един по-различен вид театър - такъв, какъвто досега не е поставян на местна сцена: съчетаване на актьорската игра с мултимедия. Според режисьорката мултимедията, която все по-нахално навлиза в театъра, се посреща ревниво от много от играещите на живо актьори. Според някои режисьори обаче, преплитането на театър и кино дава повече възможности за допоказване на неща, които иначе не биха могли да се видят.
Дали е засилила въздействието или е отнела нещо на актьорите ще преценят зрителите, казва г-жа Фиданова, като се надява горещо тази новост да е допринесла до известна степен за разчупване на статуквото и движение напред и нагоре за талантливите актьори на нашия театър, които винаги са готови да бъдат нови, модерни и съвременни.
В ролите зрителите ще видят познатите лица на Христо Семерджиев, на Росица Паунова и Павел Гайдев, на Ани Станкова. Пиесата ще бъде дебют за Спас Караилиев и ученика от СОУ “Св. св. Кирил и Методий” Боян Захов.
Още от любимите актьори на велинградската публика ще ни зарадват с присъствието си на сцена и обаятелната си игра до края на 2008 г. В проект е подготовка на пиесата на Христо Бойчев “Оркестър Титаник”под режисурата на Мариус Донкин.
Ако и вие обичате новите и нетрадиционни неща не пропускайте да гледате новата постановка на велинградския театър “Клошария”. Премиерата ще бъде на 2 юли, сряда, от 19.00 часа в салона на ОНЧ “Отец Паисий” - заповядайте!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола