Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ: 28.07.08 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ: 28.07.08
Публикувано 2008-07-01 09:26:09 от темпо

НАРЕДБА Приета бе Наредба за регистрация, стопанисване и контрал на кучетата на територията на Община Велинград. В нея се регламентират редът и изискванията за регистриране, стопанисване и контрол на кучетата на територията на общината. Собствениците на кучета носят административно-наказателна отговорност за действията на стопанисваните от тях кучета и при прояви на нехуманно отношение и жестокост към тях.

ВЪЗДУХ Съветниците приеха Годишен отчет за 2007 г. по изпълнение на мерките, заложени в общинската програма за управление чистотата на атмосферния въздух. Всички направени през годината замервания сочат, че въздухът във Велинград е чист.

БИ БИ КУБОВЕ Общинският съвет определи мястото на площадка за съхранение на Би Би Кубове, които съдържат растително-защитни препарати с изтекъл срок на годност. Площадката ще е в два поземлени имота, собственост на “Хмела-Велинград” АД в местността “Вицина талпа”.

ПРИХОДИ Общинските съветници единодушно решиха приходите от наеми на общински имоти, намиращи се на територията на училищата с делегирани бюджети, да постъпват в сметките на учебните заведения.

ЯСЛИ Считано от 1 септември 2008 г. към ОДЗ “Слънчице” се разкрива нова яслена група. Така групите стават две, а причината е огромното търсене на места в детските ясли в града.

ЗАЕДНО Бъдещият клуб в блок “Иглика” ще бъде ползван съвместно от Клуба на инвалидите и от организацията на слепите инвалиди, решиха съветниците.

ЦЕНИ Общинските съветници решиха във връзка с ползването и стопанисването на Градския стадион от общината цената за един час ползване на волейболната зала да струва на отборите по 50 лв., а за физическите лица 25 лв. За тренировки за 1 час на стадиона цената е 150 лв., за контролна среща - 200 лв.

СЪКРАЩЕНИЯ Общинска администрация съкращава 10 бройки от персонала си. Създават се дирекция за местни данъци и такси на пряко подчинение на кмета на общината и структурно звено “Ревизии и контрол”.

АРХЕОЛОГИЯ Тъй като културен туризъм без археология няма, Общинският съвет гласува 5000 лв. за картиране на археологически обекти на територията на общината. То ще се извърши под ръководството на археолога Асен Салкин съвместно с Илия Халачев, археолог в Историческия музей.

КЕРЕМИДИ Общинарите осигуриах 2000 керемиди на вдовица-инвалид и семейството й, пострадали при пожар на къща в с. Света Петка. Съдействие на пострадалите оказаха “Камена” и “Специализираните болници за рехабилитация-НК” филиал Велинград.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България