Велинград - online - Набор 1948 - все първи! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Набор 1948 - все първи!
Публикувано 2008-07-01 09:43:27 от темпо

През седмицата се срещнах с д-р Йорданка Джуркова, д-р Вили Хрисчева, Йорданка Рускова-Никова, Йорданка Казалиева, Елена Златарева и Динко Ачев. Общото между всички тях е: те са представители на първите родени през 1948 г. граждани на Велинград, те са били 2 години “зайци” поради проведената тогава реформа в образованието, те са последният випуск на учителката по математика Лиза Миладинова и те са випускът, завършил велинградската гимназия “Васил Левски” без нито един пълен отличник.
По професия родените през 1948 г. са лекари, зъболекари, инженери, учители, икономисти, компютърни специалисти, висши военни, строителни и електро-техници, машинисти на влак, медицински сестри, лаборанти, музиканти... - хора, намерили своята реализация във всички сфери на обществено-икономическия и културно-политически живот на Велинград и страната.
На въпроса ми “Какво е чувството да сте първите граждани на Велинград?” отговориха с учудване: “Никога не сме се замисляли, просто сме родени през 1948 г., това е”. Но с вълнение признаха, че за първи път са получили покани за годишнината на родния град “с когото заедно растем и отброяваме годините”. За уважението благодарят на кмета Иван Лебанов.
Осъзнатият факт, че са “първите”, правеше вълнението им много осезаемо. И тъй като споменът има пътека, започнаха да си спомнят. Оказа се, че родените през 1948 г. са били първите балерини с ръководител Лилия Захова, първите ученици в школата по пиано с ръководител г-жа Берлинова, първите участници в кръжока по изобразително изкуство с ръководител Борис Костов, първите участници във всички школи, кръжоци и дейности на Пионерския дом, който тази година навършва 50 години (днес Общински детски комплекс). Първите са и в ученическите отбори по баскетбол и волейбол. Все първите!
На младите хора на родния град родените през 1948 г. пожелават: да бъдат истински мъже, да бъдат истински жени; да не остаряват и винаги да са млади; да общуват повече помежду си, да израстват заедно и да се подкрепят; да дадат целия си огън и жар за родния град. Да не напускат Велинград: Тук остани! Да не позволяват на глобализацията да им попречи да кажат “Идвам си у дома”, за да го има нашият “благословен и вечен” Велинград.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води