Велинград - online - Велинград се стяга за 60-ти рожден ден 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград се стяга за 60-ти рожден ден
Публикувано 2008-07-01 09:50:19 от темпо

Нови билбордове и знаменца по дърветата подсещат велинградчани и гостите на града, че тази събота започват големите тържества за 60-годишнината на Велинград. Надпис “60 години Велинград”, направен от цветя, краси централния площад, с налични средства и сили се освежават паметници, мостове и градинки. Градът се опитва да постегне празнична премяна - трудна задача след години трупани проблеми с инфраструктура, чистота, зеленина, реклама и т.н. Но пък бюджетът за празничните прояви в седмицата от 5 до 12 юни за първи път гони 100 000 лева, а Общинският съвет отпусна и 36 000 лева за нова сцена.
Най-радостната придобивка са позапълнените с асфалт дупки по дефилето в района след гара Костандово. Ремонтът подсеща, че чакаме важни гости: патрон на празника и юбилея на Велинград е президентът Георги Първанов, а всички неофициални информации твърдят, че ще дойде и министър-председателят Сергей Станишев. В списъка на гостите, които кметът Иван Лебанов чака да посрещне, има още много ВИП-персони.
Честванията за деня на Велинград ще започнат с тържествена сесия на Общинския съвет. На нея за почетен гражданин посмъртно ще бъде обявен първият кмет на града Тодор Ямаков - инициатор за обединяването на трите села и за избора на името Велинград. Пред общината президентът Г. Първанов ще открие новия бюст-паметник на Николай Гяуров, изработен от Владимир Гиновски. С парад-дефиле на 5 духови оркестри и мажоретни състави ще започне тържественият концерт. Обичаната Николина Чакърдъкова за пореден път ще весели велинградчани и туристите, а коктейлът за официалните гости ще е в “Абир”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай