Велинград - online - Медали за “Зорница” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Медали за “Зорница”
Публикувано 2008-07-08 09:13:50 от темпо

На 28 и 29 юни в Перник се проведе Републикански фестивал на хората с увреждания. Над 40 състава от цялата страна показаха дарбите и постиженията си в областта на певческото и танцовото изкуство, литературното творчество, живописта и приложното изкуство. Велинградският Клуб на инвалида към ООИ “Зорница” участва с певческата група “Пей, сърце” и с творци от литературната секция.
Фестивалът се проведе под патронажа на кмета на община Перник. Организаторите бяха създали атрактивна, приятна и удобна и за изпълнители, и за слушатели обстановка. Сцената бе на открито в квартал Църква, в липовия парк пред читалището, целия осеян със столове, маси, огромни чадъри, скари. Впечатляваха и подстъпите към читалищната сграда, направена за улеснение на инвалидите.
Фестивалното ниво беше високо, с жури от познавачи по всеки представен жанр. Изумителни живописни и приложни творби на инвалиди можеше да бъдат видени в изложбената зала, от сцената звучаха не по-малко впечатляващи изпълнения.
Велинградската група в състав: Радка Данаилова, Елена Сотирова, Асен Градански, Величка Делиева, Милка Въргова с художествен ръководител Маргарита Шаламанова и с музикален ръководител Димитър Похлупков превзе вниманието с школуваните грасове на изпълнителите и със завладяващото чувство, с което пяха. Харесаха се и на журито, и на публиката. Велинград беше запомнен. Наградата за чудесното изпълнение на “Пей, сърце” беше бронзовият медал на фестивала, което е голямо признание за таланта на нашите певци, както и интереса на национална телевизия към тях.
От участниците ни в литературния жанр Боряна Стаева получи златен медал за интересната и живописно представена интерпретация на една красива легенда, а Катя Славова донесе бронзов медал за стихотворението “Въпрос с повишена трудност”.
600-те фестивалци продължиха, вече извън регламента, с концертите в прелестната база за детски отдих над Ковачевци, където бяха настанени и имаха достатъчно време да се опознават и скрепяват приятелства. Любими на всички песни подемаше нашата група с майстора на акордеона Димитър Похлупков.
Двудневният фестивал приключи с коктейл, даден от кмета на Перник за водещите съставите. По-добро като организация и програма на фестивалните дни не можеше и да се желае. Главното беше, че тук фестивалната изява на хората с увреждания беше събитие, към което и местната власт, и жителите се отнесоха с подчертано внимание, с всестранна подкрепа, с уважение и интерес. Заслужаваше си, впрочем. Изпълненията бяха прекрасни, стойностни, а фестивалът беше голям, истински.
Катя Славова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води